[ codeb.s @ 13.02.2007. 13:16 ] @
Pre par dana sam postavio pitanje oko select komponente , kako nisam uspeo izvuci nikakve vrednosti iz skripte koju imam. Sada sam , malom prepravkom uspeo, ali mi se desio drugi problem. Opet molim da imate na umu da sam pocetnik u php-u. Ne select komponenti imam postavljen sistem da mi se komponenta puni sa db_fill_array i to: Code: $lookup_s= db_fill_array("select cena_1,naziv from artikli where grupa_id='".$grupa_id."' order by 2"); if(is_array($lookup_s)) { reset($lookup_s); while(list($key, $value) = each($lookup_s)) { if($key == $flds_1) $option="<option SELECTED value=\"$key\">$value"; else $option="<option value=\"$key\">$value"; echo $option; } } Do select komponente imam Input koji sam nazvao cena , pa onda imam select kolicina i input ukupnocena. na OnChange funkciju koja mi omogucava pronalazenje tj. izbor artikla iz grupe i iscitavanje njegove cijene. Problem mi je sto kada zelim da insertujem taj artikal u tabelu narudzba koristim Code: $O=s_<? echo ($broj_grupe) ?> $K=s2_<? echo $broj_grupe) ?> $C=cena_<? echo ($broj_grupe) ?> $U=ucena_<? echo (broj_grupe) ?> $asql="INSERT INTO narudzba (Opis,Kolicina,Cena,Ukupno) VALUES ($O,$K,$C,$U)"; db->query($asql); I normalno insertuje ali mi je identicna prva i druga vrijednost znaci $O i $K. Znam da ima neke veze sa lookup-om , ali ne znam vise kako dsa to napravim, pokusao sam sve . POMOZITE |