[ dobrid @ 13.02.2007. 13:31 ] @
Da li neko ima ovaj model,da li je zadovoljan?

[ palomas @ 13.02.2007. 20:00 ] @
Ja imam neki daleko stariji model, i nije Stihl nego Solo, isto tako neka njemačka marka.. Nema u tome puno mudrolije, dvotaktna mašina vrti zračnu turbinu (propeler), a na kraju izlazne cijevi se zrak miješa sa sredstvom za prskanje...
Daleko bolje i lakše nego ručna prskalica, jedino što stvara buku iza leđa..

Vidio sam kod susjeda u vinogradu da njegova gotovo nova Stihlovla ima problema s paljenjem, zbog neispravnog elektronskog modula paljenja.. Dakle, ne mora biti baš Stihl, uz malo pažnje svaki model će te dobro služiti.

Najveća opasnost i najviše kvarova događa se zbog pada s otprilike metar visine... Kad se rezervoar napuni sa sredstvom, tada je gornji dio uređaja puno teži od donjeg, i ako nije ravna površina a motor radi, lako se prevrne. Tad najčešće puca plastični rezervoar, pa treba ga lijepiti ili nabaviti novi.. Ako ćeš kupiti, na to najviše pazi!
I na mješavinu, naravno...
[ dobrid @ 14.02.2007. 08:06 ] @
Palomas
hvala na savetu
[ IvoD @ 23.02.2007. 12:35 ] @
Stihl je br. 1
S' ovim uredjejem možeš prskati, zaprašivati prahom, prihranjivati granulama veštačkog djubriva, možeš ga koristiti kao ''bacač plamena'' za spaljivanje suvog korova, strništa i sl.
Možda može još nešto, ja sam ovo video. Marka je marka.
[ dobrid @ 21.02.2008. 10:58 ] @
Još uvek nisam kupio prskalicu za voće,ali ove godine moram.
Naišao sam na još jednu marku, a to je ASTRON turske firme TARAL,pa ako neko ima iskustva neka javi.
Pozdrav
[ palomas @ 22.02.2008. 07:10 ] @
Sve su to vrlo jednostavni uređaji, s dvotaktnim motorom, i ventilatorom koji je montiran direktno na radilicu motora. Osnovna stvar je koristiti kvalitetno ulje za podmazivanje, tj. mješavinu goriva u propisanom omjeru.

Stariji modeli ranije su imali platinsko paljenje, danas svi imaju elektronski modul paljenja. Vidio sam nekoliko novijih Stihl uređaja kojima su ti moduli pregorjeli, ali ne znam koji je razlog tome! Moguće je da su ljudi skinuli sviječice i palili uređaj (tj. potezali konop), pa je visoki napon probio izolaciju zavojnice.

Za tretiranje stabala vočaka potrebna je dosta jača struja zraka nego za vinograd. O tome moraš voditi računa, ne znam dali postoje nekakvi produžeci koji omogućavaju veću visinu na kojoj izlazi struja zraka sredstva za špricanje?