[ Schima @ 13.02.2007. 18:23 ] @
Dobro, možda sam malo pretjerao sa naslovom, ali što da drugo pomislim. Evo koji je problem: -pošto se bavim videomontažom i koristim Canopus Edius, kupio sam i PCI realtime karticu Canopus DVRex RT i DVRex M1 koje idu u paru. To su kartice iz 2002. godine i stajale su tada oko 3.000 Eura. Problem je što se nakon uspješne instalacije i 2 sata normalnog rada pojavi poruka "DVRex M1 card not found". Ničim izazvana, kartica je jednostavno prestala komunicirati sa PC-jem. Nakon tog sam reinstalirao, mjenjao slotove, kompjutore sa drugim pločama, brisao cijele Windowse i ko zna što već ne,.... ali, M1 kartice (jedne od njih) jednostavno nema. Kada startam PC, uredno je pronađe kao new hardware, ali samo kao multimedia controler a ne DVRex M1 kao prvi put. Instalaciju originalnog drajvera ne prihvaća, jer karticu "ne vidi" kao M1. Sada su mi kartice u smeću neupotrebljive. Ali to još nije kraj problema. Kupio sam novu Canopus DVX PCI karticu za istu namjenu za 500-tinjak Eura. Instalcija uredno prošla, 15 dana uspješnog korištenja,... i odjednom: "DVX card not found" - opet ista stvar kao i sa onom prije. Pronađe je kao univerzalni hardver - multimedia controler, ali kao da izgubi vezu sa čipom za identifikaciju. Pa što drugo da uradim nego: harakiri!. Matična mi je ASUS P4G8X, jeli možda stvar u njoj ili loše napajanje,.... ili... nemam više ideja! karticu sam kupio u Salzburgu pa ću je morati tamo reklamirati, ali ipak... žao mi je! Molim vas da mi pomognete ili preporučite nekog iz ove branše! |