[ bokash @ 19.06.2003. 05:52 ] @
Znaci kad se povezem na net protok je dobar minut
pa napravi pauzu 20 sekundi pa opet dobar protok
minut i tako stalno. Ranije je sve bilo u redu.
Probao sam tri modema, svi se identicno ponasaju.
Jel ima neko ideju sta bi moglo biti problem.
[ manca @ 19.06.2003. 11:31 ] @
Najverovatnije je slaba veza1
[ eddy_yu @ 19.06.2003. 14:36 ] @
Problem najverovatnije nije do tebe nego do tvog provajdera !!
[ bokash @ 20.06.2003. 04:06 ] @
Ali, izgleda da sam ja jedini u mestu kome ili ne valja
tel. linija ili jedini kome ne valja provajder?
Jel ima jos nekih ideja???
[ lancia88 @ 20.06.2003. 11:10 ] @
Pozdrav,
U beogradu na jednoj od starijih centrala nikako nije hteo ni jedan modem da stabilizuje vezu posle konektovanja sa broja mog prijatelja. Probajte zamisliti kako sam se osecao kada sam na kraju digao ruke. Posle nekog vremena u radnji istog coveka (sasvimdruga centrala, doduse isto stara) povezivanje fax uredjaja i (ima 2 linije) na jednoj od linija ne moze da se zove ali se uredno primaju pozivi; malo besa i poziv posti, tek sledeceg dana cak bez dolaska ikog, stvar proradi normalno. Niko iz poste ne javi da je nesto radjeno ali linija normalno funkcionise (pre toga oni su mislili da aparat koji je bio nakacen dolazi iz Nemacke i on ne moze dsa bira pa eto, imaju drugu liniju i tako skoro 2 godine). Setimo se mi izovemo postu za njegovu kucnu liniju i prijavimo kvar (iako linija osim stabilizacije veze na Net-u radi OK). Javljaju se posle nekog vremena i kazu da sto se njih tice sve je u redu. Krenemo na Net i sto se nas tice sada je sve u redu- modem stabilizuje vezu i izlazi normalno. Ja pretpostavljam da u centralama postoje resenja za ovakve stvari ali su velika tajna za nas obicne smrtnike pa mozda da probas i tako.
Pozdrav
[ bokash @ 21.06.2003. 04:53 ] @
Ovo nije stara centrala. Do pre par meseci spajao se na 52000
(i sad se spajam na toliko) i drzao vezu koliko hocu. Ako je do
telekoma onda verovatno mogu da se slikam :-(
Pre ce izvrsiti samospaljivanje nego da priznaju da je
njihova greska, pa moram da iscrpim sve ostale mogucnosti.
[ bokash @ 05.07.2003. 05:06 ] @
Da malo "osvezim" pitanje. U medjuvremenu sam se
obratio telekomu. Bili su na moje iznenadjenje ljubazni
ali linija je u redu. Da li je moguce (vatam se za slamku)
da neki instalirani softver pravi problem.
[ lancia88 @ 05.07.2003. 14:38 ] @
Pozdrav,
OK, sada si resio mozda manji problem ako je linija u redu. Ja takodje imam veoma cesto problem slican a ponekad i isti kao Tvoj. Najcesce uspem da ga resim ali slusaj kako. Cesto sam u radu sa racunarima bio meta kojekakvih hakera koji su uspeli cak i moj visegodisnji Flat rate da mi ukradu (neprekidni izlaz na mrezu) tako sto mi se nakace umesto mene na moju sifru. To rade raznim trojancima. Izgleda da pomenuti programcici imaju slicna svojstva kao i razne dial aplikacije koje nude pozivanje raznih porno sajtova. Ako sam ih ranije uspevao zakaciti izlaskom na slicne sajtove, vec dugo sam fasciniran kako se kriju i u pozadini mnostva ozbiljnijih sajtova. Kada imam problem sa stabilizacijom veze, ja u search opciji kucam: dial, sex, porn, free... i slicne reci i jednu po jednu brisem. Ona koja se ne da izbrisati bez resetovanja uglavnom i pravi problem. Mozda ovo cudno zvuci ali mi je to neretko resilo problem. Doduse, mozda iz istih raz;oga, posle reinstalacije Win-sa krene opet sve kako treba, ali nisam vise tako rad da se mucim sa racunarom koji u principu sluzi iskljucivo za izlazak na mrezu.
Probaj sa ovim pa javi sta si uradio.
Pozdrav
[ Djomloun @ 05.07.2003. 22:45 ] @
Kucaj u konzoli netstat -a da vidis koji su ti portovi otvoreni tj. da vidis da ti ne radi neki nepotreban program u pozadini koji ti gusi vezu.