[ Nightwatch @ 14.02.2007. 10:08 ] @
| Nedavno sam na dvd recorderu Panasonic DMR ES 20 pokusao da narezem DWD-RW disk.Izbacio je poruku unformated.Razumeo sam da medij treba formatirati.Posto nemam daljinski upravljac za uredjaj da li je moguce,ako jeste kako,da se formatira u kompjuterskom DVD rezacu a zatim vrati u uredjaj i nareze sadrzaj koji zelim. |
[ holononi @ 28.11.2007. 20:06 ] @
Tesko ces sa formatiranjem pomocu racunara. Mozes probati sa InterVideo WinDvd Creator-om. Ako to ne upali, onda moras racunarom iskopirati ranije snimljen dvd na Panasonic rikorderu. Mada je to samo resenje za gledanje. Tesko ces uspeti nesto da snimis jer Panasonic snima u Video modu. Znaci disk mora biti finalizovan da bi ga racunar video. Medjutim finalizovan disk se vise ne moze koristiti za snimanje. Opcije Unfinalize postoje na nekim modelima rikordera.
[ calexx @ 28.11.2007. 21:04 ] @
Samo onako usput, jesi napisao DVD-RW, ali da nije slučajno u pitanju DVD+RW? Ako si tačno napisao, preskoči ovu poruku.
[ holononi @ 29.11.2007. 11:06 ] @
To sto sam napisao odnosi se na -RW diskove.
U Nero 7 imas mogucnost "Copy Multiple Movies...". To mozes koristiti za brzo kopiranje filmova (disk finalizovan u Panasonic-u). Problem je sto tako nemozes kreirati menije. Ako pokusas da kreiras menije, to traje saaaaatima. Slicno je ako koristis WinDvd Creator, ULead Studio, Sony DVD Architect itd.
Ipak, postoji mogucnost i za malo brze kopiranje uz kreiranje menija u Nero 7...
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.