[ Rakitno @ 14.02.2007. 14:01 ] @
Imam potrebu napraviti import external data u access iz db2 baze. Problem je što je ta tabela veća od 2MB. Ako netko ima neku ideju kako to napraviti častim pivom. Hvala |
[ Rakitno @ 14.02.2007. 14:01 ] @
[ Lord Mica @ 14.02.2007. 15:17 ] @
Bez obzira sto je ta baza veca od 2mb ti prvo mozes da radis export iz db2 u txt i da tu polovis podatke ako ima mnogo unosa
i da slozis txt i napravis import iz txt-a u Access. Mislim da je to jednostavno. Prvo mnogo malo podataka si dao za resavanje problema Drugo nemam bazu db2 i Trece nemam nijednu tabelu ni u Accessu koja ima 2mb ok imam baze po nekoliko hiljada unosa ali nijedna tabela nije toliko velika. Pozdrav i nadam se da sam barem malo pomogao. [ Rakitno @ 22.02.2007. 14:57 ] @
Ja impotrujem podatke preko ODBC-a ali kako je tabela veća od 2MB javi rešku accesssa
Pitanje je da li se preko odbc-a može selektivno prenositi podaci da recimo u tabeli koja u jednom od polja ima godinu da odaberem samo recimo 2006.g i tako dobijem tabelu koja je manja. Hvala svima [ Zidar @ 22.02.2007. 16:33 ] @
Umesto importa, linkuj tabelu iz DB2. DB@ je veoma slicno MS SQL i tu ne bi trebalo da bude problema. korsiti isti ODBC. Onda napravi Access kveri koji ti filtrira onoliko slogova koliko zelis iz DB2 pa to koristi kao APPEND query da dodas slogove u Access tabelu. sve to naravno mozes da automatizujes na razne nacine.
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.
|