[ nezki @ 14.02.2007. 20:11 ] @
Ovako: U svojoj bazi imam jednu tabelu u koju se upisuju clanovi mog sajta i za sada ih imam oko12 000, i izmedju ostalog oni kada se registruju upisu svoj mail. Sad ja zelim da im posaljem svima e-mail poruku.Posto nije moguc jednostavan nacin obilaska tabela i posaljem mail, na pr: Code: $sql="select * from tabela_clanovi"; $rs=$db->query($sql); $mail = new mail;//klasa u kojoj su realizovane funkcije za slanje mail poruka while($row=mysql_fetch_object($rs)) { $emaildestination=$row->emailclana; $mail->from("Subject", "[email protected]"); $mail->to($emaildestination); $mail->subject("Subject"); $mail->body("Sadrzaj poruke"); $mail->send(); } jer da posaljem ovako 12000 email poruka odjednom ubio bih mailserver kod provajdera :) Niti je moguc automatski redirect na pr: Posaljem 20 poruka odjednom pa onda uradim redirect na drugu stranu na kojoj sacekam na pr. pola min i onda se vratim na slanje sledecih 20 email poruka i tako sve dok ne posaljem. Za ovo bi mi trebalo oko 2-3 sata i to bi mi bilo ok ali ni to nije moguce jer tamo gde mi je aplikacija hostovana, a i na vecini web hosting servisa je tako, moguce je poslati 1 poruku u 1 min sto znaci da meni treba 12000 min:) I sada me interesuje da li neko zna neki nacin da ovo resim ili da moze neko da mi garantuje da za ovo nema resenje. |