[ BraneBec @ 15.02.2007. 21:09 ] @
| Pozdrav Kolegama .Interesuje me da li je neko vec od vas mijenjao tuner kod gore navedenog tj. da mi da detaljno uputstvo na sta treba paziti i dali neko zna gdje se odgovarajuci tuner na prostorima bivse Juge moze nabavit i po koju cijenu. Cisto informativno taj tuner u Becu(kod Samsung) kosta 76 evro. Unaprijed zahvalan. |
[ sabakovi @ 16.02.2007. 17:55 ] @
koji su problemi sa samsungom,predpostavljam da sliks "mrzne",Napisi pa ti mozda mogu pomoci
[ BraneBec @ 17.02.2007. 11:50 ] @
Da bas tako slika mrzne imam 2 kom kod jednog slika i ton mrzne a kod drugog ponekad kratko mrzne mozda pola sekunde ali je problem sto ne moze da hvata signal dobro naprimjer dmsat (DraganaM.) ne moze da nadje nikako ni manuel ukucavanje ne pomaze dok sa jednim jeftinim od 30 evro mogu sve da uhvatim bez problema. sto se tice software to je sve mijenjano proubavano sve i svasta i na kraju sam u jednom forumu nasao da su svi ovi reciveri poslije par godina bolesni od tuner. Na tuneru sam zamjenio elektrolite ali nista nije pomoglo.
[ sabakovi @ 17.02.2007. 12:39 ] @
jesi zamjenio i elektrolite unutar metalnog oklopa?Ja sam imao taj problem i rijesio sam tako sto za razrezao oklop,zamjenio elektrolite i sve je bilo ok.Jos postoji varijanta da ga moras prelemiti vrucim zrakom.ako ti slika mrzne tek nakon odredjenog vremena kada se zagrije ubaci mu pc ventilator.
[ Ubleha @ 18.02.2007. 01:29 ] @
ja sam izmijenjao sve elektrolite na tuneru ali sa vecim vrijednostima umjesto 220 i 47 sa 470 mikrofarada i resiver radi bez problema
[ sabakovi @ 18.02.2007. 09:32 ] @
ne trebeju veci elektroliti samo da su novii pomogucnosti temperatura 105 stupnjeva
[ BraneBec @ 20.02.2007. 21:22 ] @
Hvala svima na pomoci. Rijesio sam problem na nacin kao sto je gospodin sabakovi objasnio. Dakle zamjenjeni svi elektroliti iste vrijednosti samo 105 C ( onaj ispod pleha je najvazniji) jos jednom hvala svima posto imam 2 kom vec sam razmisljao o kupovini novih tunera
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.