[ zvonko033 @ 16.02.2007. 11:05 ] @
Koristim sound blaster live zvucnu kartu sa kx driverima i cubase sx2, dakle amaterska konfiguracija ali sasvim dovoljna za demo snimke, medjutim ne mogu da sa ovom kombinacijom koristim hipersonic koji mi sluzi da obojim midi zapis kvalitetnijim bojama od one sa zvucne karte. Probao sam, hipersonic se otvara u cubase sx3 ali u toj kombinaciji midi klavijatura ne radi dobro to jest ne zapisuje note u realnom vremenu vec ih nekako nabija na pocetak traka. Koliko sam zakljucio uz pomoc visenedeljnih rasprava na ovom forumu nije problem latencije vec jednostavno limit moje zvucne karte je cubase sx2 kad je midi klavijatura u pitanju. Tako da ja sx2 koristim kada usviravam nesto sa midi klavijaturom a onda to eksportujem kao midi fajl i importujem u cubase sx3 gde mogu bez problema da koristim hipersonic ali u praksi to mnogo komplikuje rad jer svim kanalima moram ponovo da ucitavam koje sam vst instrumente koristio u sx2 jer te podatke midi fajl ne nosi sa sobom nakon importovanja. Probao sam da zamenim sound blaster live sa nesto boljom audigy 24-ro bitnom ali ona nece da primi kx drajvere a sa svojim drajverima ima malu latenciju i identican problem sa midi klavijaturom u sx3. Dakle da li se jos nesto moze nastimati u mojoj konfiguraciji ili jednostavno cubase sx3 trazi bolju zvucnu kartu i od audigy. Ako je to resenje, koja zvucna karta je donja granica posto nije logicno da nabavljam profi zvucnu kartu kada mi je sve ostalo amatersko.Ja se nadam da neko od kolega ima resenje za moj problem. Pozdrav Zvonko. |