[ drdrdr @ 16.02.2007. 12:21 ] @
| Imam postojeci domen sa win2000 server masinom, Instalirao sam win2003 R2 kao pomocni domen kontroler. Prebacio sam sve FSMO uloge na novi server i oznacio ga kao server globalnog kataloga. Sve funkcionie lepo. Svaki server koristi sebe kao DNS server. Sve funkcionise lepo. Vrsim izmene AD-a i na jednom i na drugom severu. Ali, kada ugasim stari server masine pri logovanju prijavljuju da domen ne postoji. |
[ plavigor @ 16.02.2007. 23:48 ] @
A ko je DNS za klijente? Imam utisak da je kod klijenata za DNS postavljen samo stari DNS (na starom DC-u). Ako je tako, za adresu prvog DNS-a postavi adresu npr. novog DC-a, a u tom slučaju za adresu drugog postavi adresu starog DC-a.
Pozdrav
[ someone_bl @ 17.02.2007. 18:08 ] @
Nisi napisao da li imas DHCP ili je sve staticki podeseno, i na to obrati paznju. Ako si ugasio DHCP server, dzaba ti drugi domen kontroler :)
[ andre2000 @ 19.02.2007. 14:11 ] @
Ako koristiš DHCP, a koristiš ga najverovatnije, moraš u opcijama DHCP-a da podesiš DNS da ti bude i jedan i drugi. Ovako klijenti od DHCP-a dobijaju informaciju gde se nalazi DNS, i to verovatno upućuje samo na stari (prvi) DC.
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.