[ petersonic @ 16.02.2007. 23:05 ] @
Instalirao sam Suse 10.2 tako da sad imam dva sistema win i suse. U Win-u sam napravio dodatnu particiju fat32 (kako sam cuo nova verzija suse vidi ntfs). Moje pitanje je kako iz suse da vidim ostale particije sa HDD?
[ mr_pingvin @ 16.02.2007. 23:28 ] @
Ideš preko yast -- system -- partitioner

Tamo možeš uraditi šta god poželiš sa particijama, i naravno yast sam podesi sve config fajlove tako da ne moraš da se igraš u konzoli. Za fat32 nećeš imati problem, a za ntfs ti je potreban ntfs3g drajver, koji je trenutno beta pa se ne preporučuje iako ja dosada nisam imao loša iskustva. Ipak njije bez razloga beta.
[ jorganwd @ 17.02.2007. 00:39 ] @
Covjek hoce da cita particije, koliko vidim, a ne da pise po njima. ne treba ti ntfs3g da bi citao win partcije. Ne vjerujem da ti u media folderu suse nije vidio win particije. uradi cat /etc/fstab pa pejstuj ovdje da vidimo sta imas, uoostalom kad uradis cat mozes i sam vidjeti gdje ti stoje win particije, ako znas naravno.
[ petersonic @ 17.02.2007. 04:56 ] @
Nemam reci, brzi odgovori kratko i jasno, hvala :)
[ sdurut @ 17.02.2007. 16:07 ] @
Meni suse 10.2 po defaultu widi ntfs i fat32 particije.
[ Zoran Rodic @ 17.02.2007. 16:24 ] @
Kad udjes u partitiioner , selektuj zeljenu particiju, recimo /dev/hda1
dole imas opciju EDIT

U desnom uglu imas Mount point
tu ukucaj /windows/C

E sad, ja sam to uradio odmah na instalaciji pa nisam siguran moras li predhodno napraviti taj direktorijum u / ili ce ga on sam napraviti
Logika mi govori da moras sam, ali Suse je to pa ko zna

I tako svaku sledecu particiju koju zelis samo menjas slova na kraju

[ romaNS @ 19.02.2007. 14:07 ] @
A mene bi interesovalo kako da mi suse 10.2 dopusti da brisem i pisem po ntfs particiji, da li je i ako je moguce?
[ slacker @ 21.02.2007. 21:03 ] @
Ati treba samo čitanje koristiš kernel ntfs modul jer je brži, ako ti treba i pisanje onda ntfs3g (+ fuse).
Sve dodatne informacije: http://www.ntfs-3g.org/