[ aldair @ 17.02.2007. 03:56 ] @
Skoro sam kupio procesor intel celeron 64bit na 3.2GHZ. Ploca je MSI Neo3V koja ima C1E bios. Zanimljivi je to sto meni temperatura procesora ne prelazi 25 stepeni u maksimalnoj aktivnosti, uzevsi u obzir da mi je temperatura sobe bar 25 stepeni. Kada je pasivan, odnosno, pustim neki film ili samo muziku da mi aktivnost ne prelazi 10-ak% temperatura je oko15 stepeni. U trenutku ukljucenja ima oko8 stepeni, a tek posle malo duzeg rada zagreje se na gore pomenutu temperaturu. Malo sam sumnjao u ispravnost citanja podataoa o temp. pa sam je merio i eksternim uredjajima koji su mi dali iste podatke. Moram naglasiti da imam obican kuler, tj. ventilator koji sleduje uz cpu. Posle sam saznao da ploca ima tu mogucnost da prilagodjava napon procesora u zavisnosti od njegovog opterecenja. Sto je aktivniji, ploca ga hrani vecom strujom i obrnuto. Kada je neaktivan napon mu padne na nekih 1.2 volta, a amperaza skoro i da je zanemarljiva. Sve je to lepo i donekle razumljivo, ali da je on hladniji nego teperatura sobe u kojoj se nalazi dok radi mi je malo neverovatno, ali istinito. Sta Vi mislite o ovome. Ako imate neka posebna pitanja pisite mi na mail: [email protected] . Hvala |