[ tsebaj @ 17.02.2007. 15:35 ] @
Otvaram novu temu jer vidim da niko nije dao konkretno riješenje! Znam da je tema o paralelnim portovima na pretek i da bi se mogla napisati ljepa knjiga o njima na ovom forumu!! A sada da pojasnim zašto postavljam ovu temu. Moj problem je u tome što sam na win98 koristio qbasic i sve je radilo bez problem komunicirao je sa interfaceom preko ltp-a bez problema ali kada je došao winxp sve je ošlo kvragu kada instaliram qbasic na xp i pokrenem program za neku robotsku ruku koja je na win98 savršeno radila na xp-u ništa neradi. U početku sam saznao da xp ne dozvoljava pristup portovima i tako da sam odustao od toga. No sve vratilo kada sam dobio tafe programator za atmele i spojio ga na paralelni port, u bascomu (program za programiranje mikrokontrolera indentičan basicu) sam odabrao programator i poslao program na atmela sve je radilo točno po programu kada sam ga stavio u sučelje. U tome i je kavaka bascom može komunicirati preko paralelnog a qbasic ne!! ZAŠTOOO! Može li mi neko pomoći!! Postoji li neki programi za dozvolu da se pristupi ltp-u qbasicom!! Ako jeneko imao isti problem i riješio ga neka mi kaže kako ga je riješio!! Evo jedan primjer programa u Qbasicu: Code: cls do out 888,1 sleep 1 out 888,0 sleep 1 out 888,1 sleep 1 out 888,0 sleep 1 loop Ovaj program radi na win 98 bez problema ali na xp-u nenene!!! Ubiti on bi trebao paliti gasiti motore ili ledice svaku sek. ali on ne pali ništa na xp-u[/code] |