[ XGhost @ 18.02.2007. 22:30 ] @
Koliko vidim (probao sam) instalacija D7 na VIsu prolazi ali ne i programiranje, BDS2006 nece ni da se instalira jer trazi NF 1.1 i td.. koje je nemoguce instalirati
kad postoje ionstalirane novije verzije NFW 2.0 i td..
Dakle koliko vidim za Vistu treba nesto novo ili staro sa nekim trikovima (koje jos nisam otkrio), sa cim planirate programirati na Visti?
[ sasas @ 18.02.2007. 22:51 ] @
Pa, ja već neko vreme vozim bds2k6 na visti i ne vidim nikakav problem. Instalacija mi nije pravila ama baš nikakve probleme, 1.1 framework se instalirao sasvim normalno. Tako da je verovatno problem s tvojom instalacijom (možda neka beta viste, ili loša delphi instalacija).

Eto, kad već pišem da kažem i da sam relativno zadovoljan kako se delphi ponaša - nešto malo je sporija odzivnost okruženja, ali to je možda i moj subjektivni utisak. Stabilnost je jednaka kao i pre - u mom primeru odlična.

I par upozorenja nevezanih za delphi ali nekom možda mogu pomoći:
- na visti ne radi virtual pocket emulator koji se dobije uz eVC 4.2
- SQL server 2005 ne radi bez service pack-a, koji je (mislim) još uvek u beti, kad se taj beta service pack instalira sve radi ok

pozdrav,

ss.
[ XGhost @ 19.02.2007. 00:10 ] @
Na ovu moju Vistu ne moze nikakav framework 1.1 ne kraju instalacije blokira
[ Srki_82 @ 19.02.2007. 08:59 ] @
Probao sam samo Delphi 7 u Visti i radi bez problema... jedino se programi ne ponasaju kao programi pisani za Vistu, ali postoji par tips and tricks da bi se dobio Vista look and feel:

http://www.installationexcelle...WithDelphi/Original/Index.html
http://www.installationexcelle...les/VistaWithDelphi/Index.html
[ XGhost @ 19.02.2007. 18:34 ] @
Kad pokrenem Delphi 7 dobijem poruku

Unable to rename:c:\Program Files\Delphi\bin\delphi32$$$ to
c:\Program Files\Delphi\bin\delphi32dro
-------------------------------
[ morlic @ 23.02.2007. 23:34 ] @
Evo i zvanicne podrske za Vistu :)

http://www.codegear.com/Produc...orWin32/tabid/236/Default.aspx
[ Nemanja Avramović @ 24.02.2007. 19:09 ] @
A šta ćemo mi koji još koristimo recimo Delphi 6 extra "pimpovan" (gomila komponenti i tako tih stvarčica) kad Vista počne baš baš da se koristi?
[ Miloš Baić @ 24.02.2007. 21:19 ] @
Mislim da imaš još vremena dok Vista ne zaživi kao standard. Do tad, verovatno, ćeš se snaći za adekvatna rešenja.

BTW, negde sam pročitao, mislim da je dnevna štampa u pitanju, da po istraživanju Microsofta samo 15% računara na svetu može prihvatiti inovacije koje Vista nosi sa sobom. Ako oni greše, izvinjavam se unapred na pogrešnoj informaciji.
[ morlic @ 24.02.2007. 23:36 ] @
Citat:
Nemanja Avramović: A šta ćemo mi koji još koristimo recimo Delphi 6 extra "pimpovan" (gomila komponenti i tako tih stvarčica) kad Vista počne baš baš da se koristi? :(

Ima da "pimpujete" na Delphi 2007 :)
[ Vladica Savić @ 25.02.2007. 14:54 ] @
Citat:
Miloš Baić: Mislim da imaš još vremena dok Vista ne zaživi kao standard. Do tad, verovatno, ćeš se snaći za adekvatna rešenja.

BTW, negde sam pročitao, mislim da je dnevna štampa u pitanju, da po istraživanju Microsofta samo 15% računara na svetu može prihvatiti inovacije koje Vista nosi sa sobom. Ako oni greše, izvinjavam se unapred na pogrešnoj informaciji.

Slazem se sa tobom, ali mislim da je onih 15% previse ako posmatramo Srbiju. Za zemlje u okruzenju ne znam tacno, ali mislim da bi taj procenat mogao da bude i veci.
Naravno to je moje misljenje koje ne mora da bude tacno.
[ Nemanja Avramović @ 25.02.2007. 16:53 ] @
Citat:
Ima da "pimpujete" na Delphi 2007

Pa šesticu pimpujem od 1. srednje... to je bilo pre oko 5-6 godina...