[ MilošV @ 19.02.2007. 09:24 ] @
| Dobar dan :)
Eksperimentisao sam s mysql-om na Ubuntu 6.06 serveru i (hmm...) pogubio ;) konfiguracione fajlove... Očekivao sam da će reinstalacija upisati nove, ali nije...
Instalirao (apt-get install mysql-server mysql-client libmysqlclient15-dev) i deinstalirao (apt-get remove --purge...) sam 20-ak puta ali npr. "my.cnf" nikako da se pojavi...
Što još da probam?
Hvala
PS: Da, ja sam newbie za ubuntu/debian... :) |
[ Tyler Durden @ 19.02.2007. 11:00 ] @
Napravi sam my.cnf fajl.
Ubaci ga u /etc ili u data direktorijum od mysql servera. Mislim da i prilikom startovanja servera možeš da mu zadaš koji konfiguracioni fajl da koristi, ali me mrzi da tražim :)
Evo ti prikačen fajl kao primjer za manje sisteme koji dolazi uz svaku instalaciju MySQL-a.
[ MilošV @ 19.02.2007. 11:27 ] @
Hvala, ali bojim se da neće biti dovoljno... Nedostaje mi cijeli direktorijum /etc/mysql/ :(
[ Tyler Durden @ 19.02.2007. 12:25 ] @
Pa lako je moguće da nema veze što ga nema.
Ne znam kako je na ubuntu-u ali samo ti napravi ovaj fajl sa ovim parametrima u /etc direktorijumu i probaj. Ili napravi /etc/mysql i u njega ubaci ovaj .cnf
[ MilošV @ 20.02.2007. 00:06 ] @
Tyler... I am Jack's formatted disk ;)
Eto, malo zbog ovog problema s mysql-om a malo i zbog želje da ne budem baš toliki newbie, formatirah, reinstalirah... Sve radi kao sat, čak se i ISPConfig "primio" bez ijednog prigovora...
U svakom slučaju, hvala :)
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.