[ vladimirn @ 20.02.2007. 10:14 ] @
Da li neko ima informacije o tome kako bih mogao da podatke iz baze posaljem na mobilni telefon, kao neki servis?
Zelim da periodicno informisem korisnike koji su u bazi podataka o pojedinim stvarima, i zanima me na koji nacin je to izvodljivo.
Takodje, ukoliko korisnik posalje sms sa porukom OUT(npr) da ga automatski izbrisem iz baze za dalje slanje obavestenja putem SMS-a.
Koji servis to radi? Gde bih mogao da dobijem vise informacija? Da li je neko imao iskustva u tom polju?
Unapred hvala,
V
[ Mister Big Time @ 20.02.2007. 13:44 ] @
Potreban ti je neki SMS servis za to. Tj. sistem. Mozes da potrazis komercijalne servise tog tipa, gde je obicno zarada mala, ili da napravis svoj sistem kao skuplje resenje ali dugorocno vise isplativo ako razvijes takav servis... ili bi to bilo free?
[ vladimirn @ 21.02.2007. 08:35 ] @
Hvala na informaciji Mister Big Time.

Kakav je to SMS servis i znas li gde bih mogao dobiti vise informacija o tome? Nadam se samo da nije korisnicka sluzba 064 ili sl, njih em je uzasno tesko dobiti em me posle setaju od kolege do kolege bez prave informacije.

Ljudi za koje radim imaju ideju da svojim korisnicima preko weba salju SMS obavestenja.
Napravio bih bazu korisnika koja bise popunjavala kroz neke forme na webu, i kada zele da obaveste nekog, oni bi kliknuli na "posalji SMS" korisnicima, odnosno ako neki korisnik vise ne zeli da bude u bazi on bi poslao SMS na broj 1313(primer) sa porukom OUT i automatski bi bio iskljucen sa liste za dalja obavestenja.
Verovatno bi se naplacivalo slanje tih obavestenja ili sta ja vec znam kako, ali to i nije deo koji mene zanima. Zanima me kako da povezem bazu i SMS :)
Hvala ti jos jednom, i ujedno molim sve koji imaju neku informaciju ili iskustvo sa tim, da mi daju smernice za dalje.
[ Vic @ 21.02.2007. 12:27 ] @
Najjednostavnije nacin je da napravis sam aplikaciju. U tom slucaju, potreban ti je GSM modem i GSM kartica. Sam proces slanja i citanja poruka sa GSM modema je krajnje jednostavan (10-tak linija koda). Prosledjujes odredjene parametre GSM modemu preko COM porta (parametri za slanje ili za citanje poruka) na osnovu stanja korisnika u bazi. Trebalo bi ti plafon 3 dana da napravis takvu aplikaciju.
[ pesale86 @ 18.06.2008. 13:56 ] @
Ja imam slican problem. Naime, treba da razvijem interfejs na koji moze da se zakaci neka aplikacija koja iz baze aktivirana nekim triggerom salje podatke. Na primer: Covek usao u banku, uplatio pare na racun i automatski po obavljenoj transakciji na sms dobija obavestenje o izvrsenoj uplati. Ili, korisnik mobilnog posalje poruku odredjene sadrzine i dobije generisani odgovor. Znaci, moj posao nije da razvijam aplikaciju za banku ili sta vec, nego da razvijem interfejs koji ce moci da koriste banke, izdavacke kuce, i sta sve ne...
A pitanje glasi: Da li neko zna gde da nadjem literaturu (u elektronskom obliku i dostupnu na web-u) uz pomoc koje mogu da se bolje upoznam sa tehnologijom koja ce da mi omoguci da odgovorim zahtevima. Verujem da je to lakse nego da mi neko objasnjava ovde...
[ darko_sudarov @ 23.06.2008. 12:07 ] @
Ma to ti je lako -aplikaciju za slanje sms-a sa bilo kog mobilnog tel ili gsm gejtveja napravis za 10 min plafon.
Barem je tako u c++.A za literaturu ne znam :-(

Ja sam napravio neku i salje oko 900 poruka na sat.Ima jednu komponentu i 10 redova koda,nista specijalno.
[ mmsns @ 05.07.2008. 20:26 ] @
Ukoliko je neko jos uvek zainteresovan neka mi se javi na [email protected] obavezno, napravicemo resenje za male pare :) ...
[ pesale86 @ 06.07.2008. 20:36 ] @
Hvala, ali nije resenje sve sto mi je potrebno. Radim to za studentski projekat i ono na cemu je akcenat je upoznavanje sa tom tehnologijom. A ne cisto resenje. Resenje moze i neki drug da ma odradi, ali ja moram to da proucim sa teorijskog aspekta i zato mi treba literatura.