[ masterminded @ 21.02.2007. 13:10 ] @
Kako automatski unijeti tacno vreme u excel celije ili redove a da se nakon zatvaranja tabele podaci u njoj zadrze (tj. da se vreme ne promeni, ukuca novo, aktuelno)? |
[ masterminded @ 21.02.2007. 13:10 ] @
[ Jpeca @ 21.02.2007. 13:55 ] @
CTRL+SHIFT+tačka-zarez (;)
Još neke prečice: Za tekuci datum:CTRL+tačka-zarez (;). Za tekući datum i vreme ove dve prečice se mogu kombinovati CTRL+tačka-zarez (;), zatim SPACEBAR(razmak), pa CTRL+SHIFT+tačka-zarez (;) i na kraju ENTER da se potvrdi unos. Preuzeto sa sajta www.theexceladdict.com [ masterminded @ 21.02.2007. 15:15 ] @
Hvala hvala, it works.
[ Ivek33 @ 21.02.2007. 17:58 ] @
Citat: Jpeca: CTRL+SHIFT+tačka-zarez (;) meni ne reagira kako stoji, doduše mogu dobiti samo točan današnji datum. Izgleda da mi nešto ne štima sa Excelom 2003. Čak mi ne reagira ni na formulu =today() isto dobijem sve nule u formatu vremena. Zna li netko što je uzrok? ![]() [ masterminded @ 22.02.2007. 09:06 ] @
Jpeca je pogriješio, treba ctrl+shift+: za tačno vrijeme, onda radi
[ Jpeca @ 22.02.2007. 09:46 ] @
Kod mene (engleski raspored tastera) radi baš kako sam napisao. Doduše Shift + ; jeste : na engleskoj tastaturi.
Interesantno je da kad prebacim na srpski raspored tastera i dalje reaguje na isti taster (;/:) iako je sad to č/Č. Pretpostavljam da to nije baš regularno ponašanje. Za Iveka - today() vraća samo tekući datum proveri šta ti vraća funkcija now(). [ Ivek33 @ 22.02.2007. 12:46 ] @
izvršio sam update MS Office i sada je sve OK
na CTRL+SHIFT+ ; .... izbacuje mi tekući datum na CTRL+SHIFT+ : .... izbacuje mi tekuće vrijeme Citat: Jpeca: Za Iveka - today() vraća samo tekući datum proveri šta ti vraća funkcija now(). i s ovim funkcijama je sada OK, prva tekući datum a druga za tekući datum i tekuće vrijeme [ srdjan_m @ 24.11.2008. 09:58 ] @
Izvinjavam se što ponovo oživljavam ovu temu ali...kako se može uneti fiksno vreme koje se neće promeniti ali ne prečicom sa tastature nego kroz formulu ? Potrebno je da ako se u jednoj ćeliju upiše OK ili se štiklira checkBox, u drugu odgovarajuću ćeliju upiše satnica kada je polje štiklirano.
Hvala [ Brz_na_tastaturi @ 26.11.2008. 22:31 ] @
Može preko vba koda.
Postavi fajl sa primerom. Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.
|