[ Gloria2000 @ 21.02.2007. 14:00 ] @
Da li bi neko mogao da mi objasni sta je site-to-site vpn i kako je moguce realno ga ostvariti? Hvala ![]() |
[ Gloria2000 @ 21.02.2007. 14:00 ] @
[ misk0 @ 23.02.2007. 15:39 ] @
Uhm... site kao web sajt ili site kao lokacija? Povezivanje 2 sajta - nisam siguran da kontam kako i zasto. Povezivanje 2 udaljene lokacije preko VPN-a - DA, postoje uredjaji za to, neki ADSL modemi imaju implementirane VPN konekcije tako da zapravo imas 2 udaljene kancelarije koje su na 'istoj mrezi'.
[ Milos Sreckovic @ 03.03.2007. 21:08 ] @
imas i softverska resenja
pre neki dan sam naleteo na http://hamachi.cc/ nisam ga nesto posebno isprobavao, ali mi se cini dobar... U stvari bolje pojasni sta hoces da postignes... [ Dart Wader @ 27.04.2007. 13:51 ] @
Site-to-site je način povezivanja dve udaljene lokacije koje imaju pristup Internetu. Izmedju njih se pravi tunel i realizuje se VPN (Virtual Private Network). Nisam siguran kako je doslo do naziva site-to-site, ali sumnjam na strukturu AD kad imas dva DC-a. Ta mreža sastoji se od dve mreže, ali logički je jedna. Iz jedne u drugu možeš da pristupaš kao da je u pitanju jedan LAN.
To može da se odradi na više načina. Prvi je da povežeš ruter sa jedne stane i ruter sa druge. Tu je bitno da su ruteri kompatibilni da ostvare site-to-site povezivanje. Znam da Allied Telesyn i Cisco rade bez problema. Druga varijanta su ti software rešenja. Tu je MS dao svoje sa ISA serverom. Možeš i ISA server da vežeš sa ruterima..... Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.
|