[ lackopg @ 21.02.2007. 14:22 ] @
Code: switch($salji){ case Dodaj: if($j == 0 && $vlasnik != "" && $email != ""){$sql = "INSERT INTO `kontakti` VALUES('$vlasnik', '$email', '$grupa')"; mysql_query($sql, $connection) or die (mysql_error()); echo "Kontakt je uspješno dodat u bazu!"; } else echo "Pokusaj duplog unosa ili neko od polja nije popunjeno!!!"; break; Ovo je samo dio koda sa kojim dodajem u bazu "Ime vlasnika","Email", i grupi kojoj pripada. Da li mogu da u ovom prvom dijelu ili kako uopste mogu da postavim uslov npr. da mi email mora sadrzati karaker "@". Npr. if($j == 0 && $vlasnik != "" && $email != "" && ??? $email != '*@*') dje su ova tri znaka pitanja da dodam da mi ispita karakter po karaker i provjeri da li postoji karakter "@" u promjenjivoj $email. Ovo zadnje sam kao nesto pokusavao da vidim radi li ali kao sto sam ocekivao ne. Jednostavno zelim da sprijecim da neko unese svoj email a da ne postoji karaker '@' jer taj mail ne bi bio funkcionalan. Hvala unaprijed na svim odgovorima. edit: Nemanja: Nauči da daješ ime temi i da stavljaš kod u [code] tagove [Ovu poruku je menjao Nemanja Avramović dana 21.02.2007. u 15:38 GMT+1] |