[ lare @ 21.02.2007. 18:40 ] @
Pozdrav svima!

Imam sledeći problem, ako bi mogao neko da mi pomogne bio bi mu zahvalan. Naime razvio sam access aplikaciu u MS Office-u 2000, kada je startujem u MS Office-u 2003 na jednom od izveštaja mi se pojavi polje na kojem piše #Name?. Kad odemu u proceduru koju sam napisao za taj izveštaj, utvrdim zapravo, preko watch-a, da procedura ne može da čita tabelu koju sam joj zadao, odnosno može da čita samo vrednosti iz prve kolone te tabele. Na primer dio koda:

mBrOtpreDat = mBrOtpreDat & SlOtpremnicaS.Fields!OTPS01.Value & ", od: "
& SlOtpremnicaS.Fields!OTPS05.Value & "; "

mi i u polje OTPS01.Value i OTPS05.Value tabele SlOptremnicaS dovuče istu vrednost, iako u tabeli ta dva polja imaju raličite vrednosti. Znači postoji neki problem sa čitanjem tabele u access 2003 kojeg nema u access-u 2000.

[Ovu poruku je menjao lare dana 22.02.2007. u 18:48 GMT+1]
[ lare @ 22.02.2007. 17:49 ] @
Pa imal li ikoga da mi pomogne? Bilo ko? Da li se iko ikad susreo sa nekim bar sličnim problemom. Bilo kakva pomoć bi mi dobro došla!
Izvinjavam se ako u startu nisam bio dovoljno precizan ili jasan, u vezi objašnjavanja problema, ali evo stavio sam atačment pa ako neko ima vremena da ga pogleda???

UNAPRED HVALA!!!
[ BiloKoje @ 23.02.2007. 06:37 ] @

Ne koristim Access 2003, ali neke baze koje sam radio u XP rade i u 2003 bez ikakvih izmena. Po nazivu polja rekao bih da se radi o datumskom podatku, pa nebi bilo loše da proveriš tip podatka i regionalna podešavanja.
[ lare @ 23.02.2007. 11:55 ] @
Citat:
BiloKoje: Ne koristim Access 2003, ali neke baze koje sam radio u XP rade i u 2003 bez ikakvih izmena. Po nazivu polja rekao bih da se radi o datumskom podatku, pa nebi bilo loše da proveriš tip podatka i regionalna podešavanja.

Ti si prvi koji mi odgovara i zaista ti hvala.

Polje za koje misliš da je datumsko je ustvari tipa string i u njega se smjeste spojeno, jedno string-OTPS01 i jedno datumsko-OTPS05 polje. Polkušavao sam sa mjenjanjem regionalnih postavki, ali nije pomoglo. Mislim da je pravi problem u tom što Access 2003 neće uopšte da čita zadatu tabelu ispravno.
Ako bi mogao da pogledaša attachment zakačen za prvu poruku (samo 6 minuta i 24 sekunde) bilo bi ti potpuno jasno u čemu je problem, a ako ne u svakom slučaju Ti HVALA.
[ lare @ 24.02.2007. 13:12 ] @
Evo ako koga interesuje uspio sam da lokalizujem problem. On nije bio u mojoj aplikaciji, niti u access-u 2003 veću WinXP Professional SP2. Naime na laptopu imam WinXP Home SP2 i access 2000 i na njemu razvijam aplikaciju. Kada tu aplikaciju prenesem na računar gdje je WinXP Professional SP2 i access 2003 nastanu problemi. Zapravo utvrdim da procedura VB od access 2003 neće uopšte da čita bilo kakvu tabelu iz baze. Onda sam uzeo taj isti access 2003 i instalirao ga na laptop i sve je normalno radilo.