[ urnebes @ 22.02.2007. 09:38 ] @
htio sam si staviti linux na lap. al bitno mi je da mi radi autocad pa me zanima radi li auto cad na linuxu i na kojoj verziji?
hvala!
[ tdjokic @ 22.02.2007. 15:42 ] @
Pravi ACAD? Mislim da ne radi. Uostalom, pogledaj na sajtu ACAD-a. Postoji Q-CAD ili tako nekako, to radi, ali je mnogo skromnijih mogucnosti. Ima ga besplatnog, a i komercijalnog.

Ali, ako pogledas ovo http://www.architectafrica.com/bin0/news200411111_wine.html, mozda bi to moglo i kod tebe da radi?

Sto se tice verzije Linuxa, to nije toliko bitno iz 2 razloga:

- verzije Linuxa su malo drugacije nego verzije Windowsa; cesto i neka stara moze da radi i kao nova, zavisi od nekih tamo izmena itd., nisam bas strucnjak

- koja god ti zatreba moze se lako skinuti i instalirati besplatno, izuzev ako se ne radi o nekim komercijalnim programima, koji sluze bas za to da se programi za Windows koriste na Linuxu. To se placa, a i tu ima vise distribucija koje to prodaju uz uobicajenu distribuciju, verovatno vec dobro pripremljeno za nju.

Preporucujem ti sledeci sajt www.distrowatch.com, tamo ima mnogo toga, informacije, pregledi, saveti ...
[ urnebes @ 22.02.2007. 19:47 ] @
hm.. da i mislio sam da nepodržava.. nepomaže mi alternativa, baš mi treba auto cad
baš šteta... windows mi je dosadio...
[ anrxc @ 22.02.2007. 19:53 ] @
http://ivoks.blogspot.com/2007/01/success-story.html
[ SpasojeGredic @ 23.02.2007. 02:15 ] @
da li qcad moze da radi import/export u autocad format? Ako moze, koliko uspjesno?
[ Sir_Oliver @ 23.02.2007. 07:20 ] @
Citat:
SpasojeGredic: da li qcad moze da radi import/export u autocad format? Ako moze, koliko uspjesno?

U AutoCAD native format ne moze.
[ Not now, John! @ 23.02.2007. 21:49 ] @
Citat:
SpasojeGredic: da li qcad moze da radi import/export u autocad format? Ako moze, koliko uspjesno?

Oba podržavaju DXF, pa možeš razmjenu obavljati preko tog formata.
[ hatebreeder @ 25.02.2007. 00:39 ] @
Probaj na netu da potrazis nesto sto se zove VariCAD, mislim da to ima iste mogucnosti ko AutoCAD al program nije besplatan...