[ MatezYU @ 22.02.2007. 12:40 ] @
| Dakle imam jednu tabelu koja je sa master / detail povezana sa drugom tabelom. U toj tabeli imam sifre, recimo polje radnik mi je broj 5 a u drugoj tabeli radnik 5 ima svoje prezime i ime.. E sada bih ja hteo da na taj dbgrid kada prikazuje kada skonta da ta tabela ima vrednost 5 da onda ispise u jednoj koloni recimo PETROVIC PETAR ili tako nesto, a to mi se vraca recimo preko sql upita iz one tabele.. To bi stavio neki event dbgrid-a, recimo u oncellshow ili tako nesto.. Kako dalje? |
[ _deran_ @ 22.02.2007. 12:47 ] @
ako sam te dobro razumeo, tebi treba novo polje u prvoj tabeli tipa lookup. ne treba da pravis master/detail. to polje ne pravis u bazi nego u 'fields editor'-u i tamo pravis povezivanje.
[ morlic @ 22.02.2007. 20:13 ] @
tebi treba JOIN u sql upitu. Pogledaj JOIN u okviru SELECT bloka u nekom tutorijalu za bazu koju koristis
[ MatezYU @ 01.03.2007. 12:39 ] @
hteo bih nekako u eventu ondrawcollumncell da mi preko sql upita iscita ime i prezime tog radnika kome je sifra recimo 5 i da je prikaze u celiji.. Kako mogu tu vrednost da ubacim u dbgrid? kada dbgrid pokazuje vrednosti samo iz tabele?
[ savkic @ 01.03.2007. 15:25 ] @
> hteo bih nekako u eventu ondrawcollumncell da mi preko sql upita iscita ime i prezime tog radnika kome je sifra recimo 5 i da je prikaze u celiji..
> Kako mogu tu vrednost da ubacim u dbgrid? kada dbgrid pokazuje vrednosti samo iz tabele?
Primera za custom iscrtavanje grida je bilo ranije pa potraži. Ako u nekom polju želiš prikazati tekst koji zavisi od drugih polja ili slično možeš koristiti OnGetText event TField polja koje je vezano sa nekom kolonom iz grida.
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.