[ virtualx @ 23.02.2007. 00:05 ] @
evo zanima me jeli ovi stvarno daju pic mikrokontrolere besplatno:
http://sample.microchip.com/
mislim ono da nema ni postarine ni ikakvih troskova.
???
[ guja011 @ 23.02.2007. 07:37 ] @
probaj, pa javi. mozda nekom ustreba.
[ beep @ 23.02.2007. 09:37 ] @
zadnji put sam dobio pre jedno 3-4 meseca ... izaberi zemlju Slovenija i nebi trebo da imas problema ...
[ johnny_hush @ 23.02.2007. 10:09 ] @
Znachi moze da se dobije za dzabe??
Kako to, ako zivim u Srbiji?
beep jel si ti to dobio, i koji si narucio?
[ guja011 @ 23.02.2007. 11:45 ] @
Citat:
virtualx: evo zanima me jeli ovi stvarno daju pic mikrokontrolere besplatno:
http://sample.microchip.com/
mislim ono da nema ni postarine ni ikakvih troskova.
???

bajo, ako je za tebe mikročip "ovi koji daju" , onda je svaki komentar suvišan.
[ virtualx @ 23.02.2007. 12:44 ] @
pa jeli daju ili nedaju.
odavno zelim da pocnem kontati mikrokontrolere i da pocnem nesto sa njima raditi ,a skupi su i nema gdje nabaviti.
i kako izabrati slovenija kad sam u bosni.
nekontam kako ce stici onda.
[ _str_ @ 23.02.2007. 18:21 ] @
Tebi je skupo 2-3KM za kontroler? Pored toga, barem PICeva ima ko pleve.
Nepotrebno narucivanje besplatnih uzoraka je dovelo do toga da smo van spiska,
sto je sasvim razumljivo sa njihove strane.
[ johnny_hush @ 23.02.2007. 18:39 ] @
@ _str_ zanimljivo razmisljanje... nikad mi nije ni palo napamet da zbog toga ex. yu zemalja na tim mestima....
[ guja011 @ 23.02.2007. 18:56 ] @
nije zanimljivo već potpuno pogrešno razmišljanje.
[ beep @ 23.02.2007. 20:45 ] @
Citat:
Nepotrebno narucivanje besplatnih uzoraka je dovelo do toga da smo van spiska

Van spiska se nalazi i jedno 10-ak zemalja zapadne evrope( Engleska...itd).Zadnji put sam narucio 3.11.06. zato sto mi je trebao MCP23S17-E/SP ali nije bilo hitno pa sam mogo da cekam .... stiglo je za nekih 15-20 dana ...salju sa Tajlanda...

Kad se registrujes navedi zemlju Slovenija , ja sam negde naveo i Vojvodina(posto sam odatle) ..taklo da su slovenci znali gde da preusmere posiljku....

Item: MCP23S17-E/SP
Quantity: 2
Ship Date: 11/03/2006
Shipped From: Microchip Thailand Sample Whse (FBS)
Carrier: TO BE DETERMINED (TBD)
Tracking Number: 5WFL577

=================================================

Item: PIC18F2550-I/SP
Quantity: 2
Ship Date: 11/03/2006
Shipped From: Microchip Thailand Sample Whse (FBS)
Carrier: TO BE DETERMINED (TBD)
Tracking Number: 5WFL577

=================================================
[ virtualx @ 24.02.2007. 00:00 ] @
pa znaci moze se naruciti za sloveniju i jos navedete svoju zemlju
5 eura za mikrokontroler nemam, odakle mi, i da imam pare nemam ih gdje kupiti.

[ guja011 @ 24.02.2007. 11:33 ] @
ko kaže?
uvek možeš kod www.elektronika.rs.ba

drugo, ako ne možeš sebi priuštiti PIC (što je izgovor za malu decu) koji možeš koristiti
višekratno (tako da mu cena postaje 1/n) onda nemoj ni pokušavati. i ovaj net po kome haraš košta pa ipak ga koristiš, jel.
[ Odin D. @ 24.02.2007. 11:50 ] @
E virtualx, ako nemas 5 evra za mikrokontroler, sta ce ti onda, jer da bi s njim nesto i radio trebace ti jos i brdo drugih stvari koje su visestruko skuplje od njega.

Koliko ja znam ovi besplatni uzorci se ne salju svakome, vec moras u registraciji imati e-mail adresu neke firme vezane za tu struku, ili nekog priznatog univerziteta/fakulteta. Genericke adrese tipa @hotmail, @yahoo, @sezampro i sl. nece sigurno upaliti. Medjutim za tu adresu moze coek i da se snadje, jel. Pa eto ako ti to sta pomogne, probaj.
[ guja011 @ 24.02.2007. 12:15 ] @
nije samo to u pitanju.
baš ti firmeći samplovi su imali podosta problema sa ulazom u (ondašnju) SiCG naprimer,
i bilo je i vraćanja čak. pored toga staf u mikročipu zadužen za to kao i za ostale vidove promocija (seminari, predavanja) se nije baš proslavio u poslednje 2 godine. al to je u krajnjem slučaju njihov problem.

opet cela priča nema ama baš nikakve veze sa autorovom željom da se bavi mikrokontrolerima. ako hoće- moraće da nabavi, a da kuka mož kolko hoće, em je džabe em neće promeniti ama baš ništa.

šta bi bilo da je poželeo da se bavi padobranstvom npr.
[ Odin D. @ 24.02.2007. 12:52 ] @
Ja nikad ne bih skocio sa ¨sample¨ padobranom.

Ma da se on time ozbiljno bavi, imao bi vec u fioci saku tih mikrokontrolera, a ne bi cekao postu iz Slovenije.
[ virtualx @ 24.02.2007. 13:23 ] @
onda nista od narucivanja ni rada sa mikrokontrolerima
[ guja011 @ 24.02.2007. 13:26 ] @
ma sve da mu stigne npr 5 komada od 8pinca pa do 40 pinca pa još i da nije smd, mož samo da gura ko vozić po stolu jer sam ic ničem ne vredi bez "ostatka" koji on ni ne spominje dal iz neznanja ili ko zna čega.
[ Odin D. @ 24.02.2007. 14:39 ] @
U pravu si, moze samo da ih gura, jer da bi ih vukao morao bi necim da ih zalemi jedan za drugi...
[ beep @ 24.02.2007. 14:58 ] @
Citat:
Ma da se on time ozbiljno bavi, imao bi vec u fioci saku tih mikrokontrolera, a ne bi cekao postu iz Slovenije.

Ako se ovo odnosi na mene ,da pojasnim .Nisam narucivo kontrolore nego MCP23S17 ...a kontrolor sam zakacio pride inace sam ih poklonio ... ako te vec interesuje sta sam radio pogledaj ovde samo delic toga http://www.electrosaur.vozitese.com/ ... nije reklama ,za nekih mesec dana objavicu sve hex fajlove ... pa ko hoce nek pravi...
[ guja011 @ 24.02.2007. 17:38 ] @
Citat:
beep: Ako se ovo odnosi na mene ,da pojasnim ..

jokbre beepe, nije na tvoju adresu.
a javni hex-ići su uvek za pohvalu.
[ fibra @ 01.06.2007. 14:20 ] @
Citat:
ma sve da mu stigne npr 5 komada od 8pinca pa do 40 pinca pa još i da nije smd, mož samo da gura ko vozić po stolu jer sam ic ničem ne vredi bez "ostatka" koji on ni ne spominje dal iz neznanja ili ko zna čega.

Citat:
U pravu si, moze samo da ih gura, jer da bi ih vukao morao bi necim da ih zalemi jedan za drugi...

Pokidah se od smeha...
Da je bar rekao da je student pa bi da ustedi koji dinar, OK. Ali ono, nema 5 evra a nesto bih da pravi ili izucava... e to tesko.
[ Majstor Duja @ 04.06.2007. 09:39 ] @
Ja sam porucivao pre 3 meseca od microchipa free sample i nista nije stiglo...verovatno su nas provalili...
Od Philipsa tj. NSX-a iz Hong-Konga stize free bez problema i carina i to na adresu firme...Poz
[ r3d @ 04.06.2007. 18:49 ] @
Aj molim te podigni link, ne mogu naci na netu!
[ krosKorelacija @ 02.11.2007. 08:47 ] @
Neverovatno, zaista!
Uz tolike probleme sa "ovima koji dele DZABE" ti bi i dalje da ustedis 300-400 dinara i da se patis sa time narednih par meseci.
Ako si zaista ozbiljno resio time da se bavis, moraces da ulozis neki novac.
Sta ce biti sledece? Ko dzabe deli BC337 tranzistore??!!
[ Spaceboard @ 02.11.2007. 13:00 ] @
Sta ste napali coveka, oce besplatne uzorke pa sta. Koga briga zasta ce da ih upotrebi i da li poseduje odgovarajuce znanje i pratece "sprave". Jednostavno covek pita da li je neko narucivao ili nije i kakva su iskustva sa tim. Vecina ljudi ovde nece iskreno da odgovori nego gleda na to kao da je nesto strasno, a i sami su makar pokusali da naruce besplatno (da ne pricam da im je to u 99% bilo isporuceno na foru Slovenije i da su ljudi jednostavno ljubomorni i jednostavno nece sa nama da podele sopstveni uspeh)... Kome smeta tema bolje je da zaobidje nego da nepotrebno laje kao besan pas na coveka koji je zapoceo (mnogima) interesantnu temu. Ja evo posteno kazem zasto bi davao i 5e kad ne moram... - ovo nije stvar koja je vezana za to dal ih imam...

Sto se tice sopstvenog iskustva sa narucivanjem - stizali su mi neki uzorci firme Dallas na foru Slovenije, Mikrochip nisam narucivao ali poznajem ljude kojima su stizali primerci na vec pomenutu foru. Licno mislim da slovenci ne prosledjuju postu za Srbiju i ostale zemlje nego da posta direktno stigne na pomenutu adresu ako je ona prvo ispisana (npr. pre slovenije pise srbija).

Pozdrav
[ panonac @ 02.11.2007. 21:14 ] @
u pravu je tko hoče da pomohne nek pomogne nije ovo forum kritike već za pomoć
a ako neko hoće nešto pa i đabe neka dobije ako može pa ne plača to niko od nas zato ili pomagajte čovjeku ili odjebouš
ovo me ne zanima tako da ne mislite da govorim u svoje ime čovjek hoče da proba pa nek proba ako ne proba neće znati dali je to za njega ili nije
[ MixMaster @ 17.08.2008. 18:47 ] @
Citat:
Odin D.: U pravu si, moze samo da ih gura, jer da bi ih vukao morao bi necim da ih zalemi jedan za drugi...

Znači, ne mogu da prestanem da se smijem