[ nick2 @ 23.02.2007. 13:29 ] @
pozzz. evo avako od nedavno sviram u nekom manjem bendu (nista ozbiljno) sad imamo neke svoje pesme pa smo hteli da snimimo demo snimak u studiju pa da li neko zna koliko to odprilike kosta i koja je procedura (pocetnik sam pa da budem iskren nerazumem se mnogo.)
[ Rocket Roll @ 23.02.2007. 22:37 ] @
Je, pa to ovisi... Koliko i kojih instrumenata? Električni ili i nešto akustično? Koliko vokalista? Koliko toga da se snima uživo i simultano, i sa kolikim učešćem analogije (pojačala itd.) a kolikim digitalije? Koliko dobar demo snimak? Koliko pesama, koliko vremena za snimanje i koja vam je krajnja granica kinte?

E da, zaboravih, a odakle ste vi? Koliko možete najdalje da se iscimate - na primer, ako ste u Zrenjaninu a neko vam preporuči neki dobar studio u Novom Sadu, biste li malo proputovali?
[ nick2 @ 24.02.2007. 21:35 ] @
pa npr da pretpostavimo da se sav zvuk uradi kopmjuterski ono da mi nista nesviramo
(da li je moguce) uglavnom nemamo bubnjeve jos... vokal jedan za sada nesto najjednostavnije, iz beograda smo.
[ Rocket Roll @ 24.02.2007. 21:52 ] @
...a to znači da studio treba da vam odradi sve aranžmane, preko kojih vi snimate samo vokal?
[ ton_majstor @ 25.02.2007. 11:24 ] @
Hah, sad mi nije ništa jasno!

1. Sviraš u nekom demo bendu, a onda poželiš da se ne svira, nego da se odradi "kompjuterski"?

2. Koja je vrsta-žanr muzike u pitanju?

3. Koliko vas ima i KO je šef?

4. Šta ćete sa time kada se završi snimak?

Bitna su pitanja, veruj mi...

A cene su potpuno individualna kategorija, od 100 e za komplet od 14 rap-nebuloza na gomili, do pogađanja na sat ili termin ili dnevni ili višednevni "lock-out".

Pozdrav!
[ wolfgang @ 28.02.2007. 09:07 ] @
Cek malo!
Nemate bubnjeve,pa kako ste uradili aranzmane,ako nemate instrumente?Mozda zvizdite...salim se,ili imate nekog Mozarta,pa pise sve iz glave,pa mu treba samo neki tip da mu izgembla to u Cubase-u.
Moj savet,za prvo vreme,nabavite ili pak iznajmite instrumente,pa u studio za vezbanje,jer valjda imate kompozicije ili samo imate refrene sa "jednim vokalom"?

[ wolfgang @ 23.03.2007. 10:26 ] @
Toliko o demo snimku!
Tonmajstoru brisi ovu temu,cenovnika ima i po oglasima!
[ Fuzz @ 23.03.2007. 11:43 ] @
Nekad su demo bendovi bili...bendovi... :)