[ Mihiz @ 23.02.2007. 14:19 ] @
Da li je istina da prilikom raskida ugovora za ADSL sa Telekomom mora da se plati 5000 din i da modem ostaje korisniku?
[ tdjokic @ 23.02.2007. 15:07 ] @
Citat:
Mihiz: Da li je istina da prilikom raskida ugovora za ADSL sa Telekomom mora da se plati 5000 din i da modem ostaje korisniku?
Mislim da je to tako samo ako raskines pre odredjenog perioda - godinu dana. Ako si vec potpisao ugovor i dobio modem i sve ti radi, onda ni ne postoji neki jak razlog da menjas provajdera, jer je i kod drugog sa tehnicke strane priblizno sve isto. Doduse, vecina ostalih daje u principu modem koji ima samo USB prikljucak i ako hoces ruter negde treba cak i doplatiti, a ovi ti daju ruter sa USB + Ethernet prikljuckom odmah. Kako ljudi pricaju, nije neka vrhunska klasa, ali sluzi.
[ calexx @ 23.02.2007. 18:15 ] @
Baš tako, ako neko hoće da prekine pre isteka tog roka, plaća ne 5000 već i PDV pa onda to bude 5900. Možda neko više neće ili ne može da plaća, znam da su u mom kraju klinci masovno uzeli ADSL kod Telekoma pošto se ništa ne plaća. Sada će da bude problem kad roditelji saznaju da moraju da plaćaju oko 2k para svakog meseca (uglavnom su uzimali 512k jer tako mogu da skinu više filmova i igrica). ;)
[ z_drva @ 27.02.2007. 23:44 ] @
Calexx, dobar ti je kraj :-D
[ mixman @ 07.06.2008. 11:13 ] @
U zelji da regularnim putem raskinem ugovor o koriscenju ADSL usluge (Telekom) a po isteku istog; nastaje problem:
Podnosilac zahteva JA
Potpisnik ugovora JA
Ugovor glasi na vlasnika iznajmljenog telefonskog voda NISAM JA
Raskidalac ugovora JA- E TU NASTAJE PROBLEM
Traze mi licnu kartu vlasnika iznajmljenog tlf. voda tj. onoga na kome se vodi broj prostije receno.

ZASTO? KAKO? Licna karta onog koji placa tj. vlasnika iznajmljenog tlf. voda nije trebala kada se podnosio zahtev i kada se potpisivao ugovor.

Sta raditi sa TELEOKUPATOROM u ovom slucaju????
[ ORCA 2 @ 07.06.2008. 11:24 ] @
Poštovani,

Samo nosilac prava nad telefonskim priključkom, uz ličnu kartu na uvid, može sklopiti i raskinuti ugovor za ADSL. Nije mi jasno kako su vam u korisničkom servisu dopustili da sklopite ugovor, ukoliko niste nosilac prava nad priključkom. Svejedno, nosilac prava na koga se vodi priključak mora da dođe u najbliži korisnički servis (uz ličnu kartu na uvid) i da podnese zahtev za raskid ugovora za ADSL.
[ MyWay @ 07.06.2008. 16:20 ] @
Citat:
mixman: ZASTO? KAKO? Licna karta onog koji placa tj. vlasnika iznajmljenog tlf. voda nije trebala kada se podnosio zahtev i kada se potpisivao ugovor.
A da li bi voleo da se dozvoli da bilo ko u bilo čije ime podnese zahtev za raskidanjem ugovora bez ikakve kontrole?
To bi bilo veselo :-)

btw: ne dupliraj postove
[ stsung @ 07.06.2008. 16:37 ] @
Pozd.

MyWay je apsolutno u pravu, ali vidish shta chovek kazhe - nije trebalo kada se zakljuchivao ugovor. Da li bi sada voleo da neko u tvoje ime zakljuchi ADSL ugovor za tvoj telefon i tebi lepo krenu da stizhu rachuni. To je mislim pravo pitanje za koje bi trebalo insistirati od telekoma da odgovori. Ne mogu da verujem da tako rade?

Svako dobro.
[ MyWay @ 07.06.2008. 16:46 ] @
Zašto da ne rade tako?
Ako je neko drugi zaključio ugovor u tvoje ime ti možeš da raskineš ugovor. Telekom je to uveo da bi skratio dužinu procedure ugovaranja i u slučaju raskida ugovora samo je Telekom na gubitku. Verovatno su sračunali da je bolje prihvatiti potencijalni rizik gubitka vremena/para zbog ovakavog načina rada nego za svaku stvar ići lično i donositi lične karte i samim tim praviti redove (ili zapošljavati još ljudi u korisničkom servisu)
[ stsung @ 07.06.2008. 16:53 ] @
Pozd.

Ako neko drugi zakljuchi ugovor u moje ime, to je krivichno delo. I ja sam takodje na gubitku - ako ne platim adsl koji nisam ni trazhio, iskljuche ti josh i telefon koliko sam razumeo. Shta ako hocu ja sutra od PTT-a adsl ... ne mogu, moram da raskinem ugovor sa telekomom, ugovor koji nisam ja potpisao. Onda josh treba ja da idem na lokaciju X da raskidam ugovor (i josh mozhda dokazujem da ga nisam ja zakljuchio) - znachi gubim vreme i energiju. A vreme (ako ne i energija) je novac. Shta kazhesh da ja odem u tvoju banku i podignem pare sa tvoga rachuna - eto banka je to uvela da bi skratila dosadnu proveru podataka klijenta koji zheli da podigne novac. Ajde molim te :) I pride, nenoshenje lichne karte je takodje krivichno delo :)

Svako dobro.
[ ademare @ 07.06.2008. 17:00 ] @
Nije moguce da bas Telekom dozvoljava da blo ko dodje sa ulice u poslovnicu i kaze zakljucujem ugovor za komsiju Peru. Eventualno mogu da izadju u susret ako imas licnu kartu na istoj adresi kao i vlasnik broja, znaci zivite zajedno a iz nekog opravdanog razlog vlasnik ne moze da dodje u poslovnicu bolest ili slicno.
[ diyabolic @ 07.06.2008. 21:11 ] @
ja sam isto tako potpisao ugovor a linija se vodi na caleta...drugarica isto...brat isto i jos mnogo njih
brat je ziveo u kiriji, preselio se i cak nije hteo ni da raskida ugovor nego da prebaci na drugi broj. kad je otisao u telekom iscudjavali su se kako je on mogao da ga potpise. i to su jedno 3 puta pogledali i pozivali ljude da se i oni malo cude...
i sad da bi prebacio adsl mora vlasnik voda da dodje da (verovatno) prekine ugovor. sve bi to bilo ok da vlasnik nije u sloveniji...ponudili su mu resenje...da vlasnik da punomoc bratu i da se to lepo odradi...a punomoc je oko 100 e ili da saceka vlasnika da se vrati
znaci nisi jedini slucaj...telekom je cudo
frka je bila i sa onim vaucerima sto smo dobili kad smo potpisali ugovor!
[ MyWay @ 07.06.2008. 21:59 ] @
i preseljenje potpada pod iste uslove kao i isključenje tj raskid ugovora pošto je preseljenje faktički isključenje pa uključenje na novoj lokaciji
[ Slobodan Milivojevic @ 07.06.2008. 23:08 ] @
Uzmimo ovako, osoba A je nosilac prava nad tel. prikljuckom. Osoba B potpise ugovor umesto osobe A. Osoba A ne zeli Telekom ADSL. Osoba A moze da raskine ugovor uz placanje 5900din naknade!

Ko je ovde lud a ko blesav?
[ djordje1979 @ 08.06.2008. 00:23 ] @
Osoba B ne moze da potpise ugovor za osobu A (osim ako nema punomocje). Dakle osoba A i ne mora da raskida ugovor jer nije nikada ni sklopila ugovor i nema potrebe da bilo sta placa. Zar ne?
[ ki111er @ 08.06.2008. 00:36 ] @
Da li bih ja mogao da prekinem ugovor i da ne platim tih 5000 din jer sam nezadovoljan njihovom uslugom. Konstantno mi puca veza na svakih 10ak minuta. I oni slepci iz PTT-a ne znaju da rese problem?
[ maxxxic @ 08.06.2008. 10:15 ] @
@ ki111er

u tvom slučaju raskid ugovora bi bio sasvim normalana stvar ( naravno bez plaćanja 5.000 + 900 rsd ) ,
ALI mi živimo u srbistanu !!!
i verovatno misliš na slepce iz Lelekoma Srbistana !??

joj muke naše srbistanske
[ Iksi @ 08.06.2008. 12:34 ] @
ͫ-�֫j�"u�.��謫����*�׫�6��Ȩ�*h��$�������鞞�&y�l�����l��zW���.����"�ǭ�
k��^�����7����
[ ki111er @ 08.06.2008. 13:03 ] @
Naravno mislim na te slepce i Lelekom Serbistan. A sta li je ovaj hteo reci ???
[ michaelk @ 08.06.2008. 14:49 ] @
Citat:
ORCA2
Poštovani,

Samo nosilac prava nad telefonskim priključkom, uz ličnu kartu na uvid, može sklopiti i raskinuti ugovor za ADSL. Nije mi jasno kako su vam u korisničkom servisu dopustili da sklopite ugovor, ukoliko niste nosilac prava nad priključkom. Svejedno, nosilac prava na koga se vodi priključak mora da dođe u najbliži korisnički servis (uz ličnu kartu na uvid) i da podnese zahtev za raskid ugovora za ADSL.

Covece sta pricas ti? Da li to znaci da mogu da tuzim telekom i neko ovlasceno lice u telekomu posto su mojoj svastiki dozvolili da potpise ugovor za ADSL bez mog odobrenja ili mog prisustva. Naime, imam dve telefonske linije, zivimo jedni pored drugih, oni nisu imali telefon tada nego su koristili nasu drugu liniju dok nisu dobili svoju i za to vreme su uveli ADSL. A da ne pricam da je podstanar bez mog odobrenja, bez prijavljenog prebivalista uveo telefonski prikljucak?!? I gde su sad tu prava nas koji smo vlasnici telefonskih linija, i koja je to kaubojska firma telekom.

p.s. Da se ne bi neko nasao pametan da sada citira mene kako nije telefonska linija u mom vlasnistvu, to moze da vazi za neke slucajeve, ali u slucaju kao sto je moj ali i ostalih sugradana u mom mestu gde smo mi sufinasirali izgradnju infrastrukture (prikljucak je bio oko 1500 DM tada) tako da smo i te kako vlasnici ili u najgoru ruku suvlasnici sa Telekomom.
[ ORCA 2 @ 08.06.2008. 15:32 ] @
Citat:
michaelk: Covece sta pricas ti? Da li to znaci da mogu da tuzim telekom i neko ovlasceno lice u telekomu posto su mojoj svastiki dozvolili da potpise ugovor za ADSL bez mog odobrenja ili mog prisustva. Naime, imam dve telefonske linije, zivimo jedni pored drugih, oni nisu imali telefon tada nego su koristili nasu drugu liniju dok nisu dobili svoju i za to vreme su uveli ADSL. A da ne pricam da je podstanar bez mog odobrenja, bez prijavljenog prebivalista uveo telefonski prikljucak?!? I gde su sad tu prava nas koji smo vlasnici telefonskih linija, i koja je to kaubojska firma telekom.

p.s. Da se ne bi neko nasao pametan da sada citira mene kako nije telefonska linija u mom vlasnistvu, to moze da vazi za neke slucajeve, ali u slucaju kao sto je moj ali i ostalih sugradana u mom mestu gde smo mi sufinasirali izgradnju infrastrukture (prikljucak je bio oko 1500 DM tada) tako da smo i te kako vlasnici ili u najgoru ruku suvlasnici sa Telekomom.

--
Poštovani,

Nije dozvoljeno sklapanje ugovora za ADSL u ime drugog lica, nosioca prava nad tf. priključkom. Svaki propust službenika u korisničkom servisu se može prijaviti nadležnom kontoloru (supervizoru) korisničkog servisa.

Čak i u slučaju da ste dali novac za uvođenje telefonskih priključaka, i dalje ste nosilac prava nad priključkom, pročitajte ugovor o zasnivanju korisničkog odnosna ili Opšte uslove za pružanje telekomunikacionih usluga preduzeća "Telekom Srbija" ad.

Srdačan pozdrav.
[ michaelk @ 08.06.2008. 22:05 ] @
Citat:
ORCA 2: --
Poštovani,

Nije dozvoljeno sklapanje ugovora za ADSL u ime drugog lica, nosioca prava nad tf. priključkom. Svaki propust službenika u korisničkom servisu se može prijaviti nadležnom kontoloru (supervizoru) korisničkog servisa.

Čak i u slučaju da ste dali novac za uvođenje telefonskih priključaka, i dalje ste nosilac prava nad priključkom, pročitajte ugovor o zasnivanju korisničkog odnosna ili Opšte uslove za pružanje telekomunikacionih usluga preduzeća "Telekom Srbija" ad.

Srdačan pozdrav.

Niste razumeli, nismo mi ovde obicni pretplatnici tj. nismo platili samo prikljucak koji je sada oko 6000 din. ako se ne varam, nego smo ucestvovali u izgradnji infrastrukture (polaganje mreze) i nabavci opreme za centralu, tako da smo, kao sto sam rekao, u najgoru ruku suvlasnici. Isto su mislili i ljudi iz firme "Novi Sad Gas" koja je takode izgradila mrezu sufinansiranjem od strane gradana, pa smo se nasli na sudu i sud je presudio u nasu korist i sada smo akcionari firme. Jednostavno ne moze se tretirati isto neko ko plati 6000 din. za prikljucak a operater fiksne telefonije izgradio sam mrezu i neko ko recimo plati nekih, recimo, 60000 din. i finansira izgradnju mreze. Sto se tice ugovora, bilo kog a ne samo telekomovog, on je merodovan samo onoliko koliko je u skladu sa zakonom i koliko je odrziv pred njim.
[ ORCA 2 @ 08.06.2008. 22:40 ] @
Citat:
michaelk: Niste razumeli, nismo mi ovde obicni pretplatnici tj. nismo platili samo prikljucak koji je sada oko 6000 din. ako se ne varam, nego smo ucestvovali u izgradnji infrastrukture (polaganje mreze) i nabavci opreme za centralu, tako da smo, kao sto sam rekao, u najgoru ruku suvlasnici. Isto su mislili i ljudi iz firme "Novi Sad Gas" koja je takode izgradila mrezu sufinansiranjem od strane gradana, pa smo se nasli na sudu i sud je presudio u nasu korist i sada smo akcionari firme. Jednostavno ne moze se tretirati isto neko ko plati 6000 din. za prikljucak a operater fiksne telefonije izgradio sam mrezu i neko ko recimo plati nekih, recimo, 60000 din. i finansira izgradnju mreze. Sto se tice ugovora, bilo kog a ne samo telekomovog, on je merodovan samo onoliko koliko je u skladu sa zakonom i koliko je odrziv pred njim.

Dobro sam razumeo, u naselju u kojem ja živim je bio isti slučaj, ali se opet vodite kao nosilac prava nad tf. priključkom.
[ stsung @ 08.06.2008. 22:52 ] @
Pozd.

Orca2, ono shto michaelk hoce da kazhe je sadrzhano u njegovo poslednjoj rechenici. Ugovor nije shto kazhu "pisan u kamenu" - ako nije odrzhiv pred zakonom mozhe se proglasiti nishtavnim, verujem da su takodje imali ugovor i sa Novi Sad Gas, pa kao shto vidish sud je ipak presudio drugachije. A pride, i logichno je ... ako sam ja lichno svojim novcem finansirao dizanje stubova i kabliranje do moje kuce ... na tom parchetu, to je moje vlasnishtvo, nikakav ugovor ne mozhe da meni ospori da sam ja to svojim novcem uradio i da taj novac (zarobljen u infrastrukturi) od mene otudji u koristi bilo koga.

Svako dobro.
[ mixman @ 09.06.2008. 11:00 ] @
Znaci samo prica, prica, prica i prica a nista konkretno. Ugovori su se sklapali bez vlasnika iznajmljenog telefonskog voda i nije trazena licna karta istog kada je podnosen zahte za adsl i potpisivan ugovor. Na ugovoru o koriscenju adsl usluge stoji moj potpis. Jos jednom pitam kome da se obratim - kojoj sluzbi, da resimo problem? A sada vec polako i odustajem od cele ove price. Ne vredi! Dzapa da palamudimo ovoliko! Pozdrav svima!
[ michaelk @ 11.06.2008. 11:59 ] @
Juce sam pricao sa korisnickim servisom i obrazlozio moj slucaj (da je bez nase saglasnosti sklopljen ugovor na neko trece lice za ADSL) i oni poceli : pa vidite, morali bi ste doci licno ... I kad sam im rekao, citirajuci malo "ORCA2" da nisu smeli bez saglasnosti i prisustva vlasnika nosece linije da sklope ugovor za ADSL i da je to nastalo greskom nekog iz KS-a i da ce isti morati da odgovara za krsenje procedure, zakona ili cega vec; uzeli su mi broj mobilnog da ce mi za minut javiti resenje samo da se konsultuje se seficom. I resenje je : da fotokopiram LK (licnu kartu), potpisem se na taj papir i napisem da zelim da se ukine ADSL sa moje linije i to sve posaljem FAX-om u KS.

[ ORCA 2 @ 11.06.2008. 12:04 ] @
Citat:
michaelk: Juce sam pricao sa korisnickim servisom i obrazlozio moj slucaj (da je bez nase saglasnosti sklopljen ugovor na neko trece lice za ADSL) i oni poceli : pa vidite, morali bi ste doci licno ... I kad sam im rekao, citirajuci malo "ORCA2" da nisu smeli bez saglasnosti i prisustva vlasnika nosece linije da sklope ugovor za ADSL i da je to nastalo greskom nekog iz KS-a i da ce isti morati da odgovara za krsenje procedure, zakona ili cega vec; uzeli su mi broj mobilnog da ce mi za minut javiti resenje samo da se konsultuje se seficom. I resenje je : da fotokopiram LK (licnu kartu), potpisem se na taj papir i napisem da zelim da se ukine ADSL sa moje linije i to sve posaljem FAX-om u KS.

Poštovani,

Nadam se da sam vam bar na neki način pomogao.

Srdačan pozdrav.
[ dakiyu @ 27.06.2008. 02:22 ] @
Ja nisam siguran sta prica @orca ali sam siguran da nije u pravu i nema logike u njegovoj prici...

Trenutno sam izbrojao nas 15 koji smo vlasnici ADSL-a na potpuno tudjim brojevima.

Ja sam upravo juce,posle dve godine u proceduri seobe ADSL-a i opet bez vlasnika.

Adsl i telefon su dve odvojene stvari i isprobano je da mi se iskljuci telefon ako ne platim a adsl i dalje radi i obrnuto.

Racun za telefon dolazi na vlasnika a za adsl na mene sto ce reci da KOMPLETAN telekom apsolutno ZNA da ja nisam vlasnik broja nego ADSL-a te je prica o krsenju procedure cista glupost osim ako proceduru ne krsi ceo telekom!

DA,bice mi iskljucen adsl ako se vlasnik zali (samo,zasto bi se zalio kada ne postoji njegovo ime u ADSL-u odnosno ne mogu njega juriti za neplacen racun i kao sto neko rece njega telekom ne duzi bas za nista niti ima bilo kakav ugovor sa vlasnikom prema tome vlasnika bas "zabole" da li ce biti iskljucen ADSL jer on nije duzan bas nista)

A bas bih voleo da neko od vas proba da sa svojom LK i potpisom uvede ADSL komsiji,tako,iz zezanja...bas ce mu napakostiti,i to jeste krivicno delo kao sto pise i u ugovoru,prema tome,ne vidim da ce to ikada neko uraditi,a najvaznije sto komsiji ne moze niko nista a vasa LK i potpis ce vas odvesti na sud...

Prema tome gospodine ORCA,prekinite sa vasim neprakticnim izjavama ako uopste imate bilo kakve veze sa telekomom jer ste daleko od situacije na terenu a telekomu hvala na ovom "krsenju" procedure jer gomila korisnika zivi u iznajmljenim stanovima a vasom pricom na forumu mozete samo ostetiti nekoga ko misli da ne moze dobiti ADSL jer nije telefon na njegovom imenu...
[ tetreb995 @ 27.06.2008. 20:20 ] @
Javljam se za istu situaciju : prvi put kada sam uvodio adsl kod telekoma na tel broj od matorih ,samo sam doneo kopiju LK od caleta i dao moju i potpisao ugovor.....
Nista moj stari nije potpisao niti je gde isao...sreca sto sam placao redovno inace bi me umlatio ko macku.
[ nervous83 @ 30.06.2008. 23:55 ] @
evo i ja sam u slicnoj situciji
u prethodnom stanu sam uzeo ADSL sredinom oktobra, i ok, rekli mi kao godinu dana... Potpisali ugovor,, telefon na gazdaricu, ADSL na moje ime... Ja se sad iselio iz stana, i hteo bih da raskinem ugovor, ali mi se ne daje 6000 din za penal, jer mi je to 4 meseca pretplate... Tako da sam resio da preselim adsl na drugu adresu, na broj kod kuce, tj odakle sam inace. Sutra treba da im nosim opremu koju su mi dali ovde, da bi mi u Krusevcu dali drugu, verovatno istu... Ne kapiram komplikaciju, ali znam da cu cim mi istekne tih godinu dana slatko prekinuti ugovor... Uopste nisam zadovoljan....