[ Dzidzabidza @ 24.02.2007. 01:14 ] @
Imam staru masinu koju povremeno koristim.Asus P4b-m i P4 na 1,4ghz.Pre neko vece se pojavila poruka u start-up delu (posle testa memorije i IDE uredjaja), kako je bios nasao problem sa napajanjem.Kada udjem u bios, u odeljku za +5v pise 5.45v crvenim brojevima.Napajanje sam skinuo i probao na drugoj masini i nije bilo nikakve poruke.Sve radi normalno.Na ovoj drugoj masini u biosu isto stoji 5.45v.Vratim napajanje na staru plocu opet isto upozorenje.Uradim stability test i prodje bez problema.Mrcvario sam hard disk i opticke uredjaje na svki moguci nacin i sve je proslo ok.Jel treba da menjam napajanje ili da ostavim sve kako jeste?
[ buljko @ 24.02.2007. 01:29 ] @
Pragovi tolerancije za TTL kola si +/- 5% ili 4.75 - 5.25V no , u racunarima, skoro i da nema vise takvih. Napon od 5.45V nije u granicama dozvoljenog odstupanja (ako su ocitavanja tacna) no, mislim da neces imati problema jer sam sretao dosta racunara gde je taj napon na ocitavanju nekorektan (kako u + tako i u -) pa je sve radilo kako treba. Da smiris savest (djavo nikad' ne spava), ako si u mogucnosti, ipak, zameni ga nekim, po mogucstvu, kvalitetnijim!
[ Dzidzabidza @ 25.02.2007. 00:40 ] @
Stavicu ipak novo.Ne volim da se igram sa takvim stvarima