[ Djomloun @ 24.02.2007. 18:10 ] @
| Dakle imam kuci 2xPC i cablovski internet i to sada treba namestiti da radi :)
Odlucio sam da pazarim ovaj Router (ako neko ima bolji predlog neka kaze:)
lnk: http://www.tp-link.com/products/product_des.asp?id=19
Interesuje me da li to treba povezati ovako:
PC1 \
> Rotuer -> Cablovski modem -> Internet
PC2 /
ili
PC2 -> Router -> PC1 (sa ICS) -> Cablovski modem -> Internet |
[ skinja @ 24.02.2007. 18:18 ] @
Svakako prva varijanta, jer to je svrha rutera. U drugoj varijanti Ti trebaju dve mrezne kartice, a ICS zahteva da PC1 bude ukljucen da bi PC2 imao izlaz.
[ skinja @ 24.02.2007. 18:25 ] @
Nisi napisao kakav modem Ti daje provajder, ethernet ili USB?
[ Djomloun @ 24.02.2007. 18:40 ] @
Modem ima i eth i USB btw u pitanju je neki WebStar cable modem.
A da li onda, ako podesim kao na prvoj slici mrezu, oba kompra mogu da idu na net nevezanno jedan za drugi, u smislu ne moram da bude ukljujen jedan od njih i sl? Pretpostvaljdam da je odgovor da :)
[ skinja @ 24.02.2007. 18:43 ] @
U pravu si, odgovor je da. Potpuno nezavisno, naravno ruter mora biti stalno ukljucen.
[ Djomloun @ 24.02.2007. 19:05 ] @
uhm super, imam samo jos jedno questchon, da li onda moram da imam ukljucen firewall ZA ili sl, ako imam router?
[ plavigor @ 24.02.2007. 22:03 ] @
Ruter će štititi tvoju mrežu od spoljnih napada, ali ne i od neželjenih konekcija iz tvog računara ka Internetu. Zato je preporuka da ipak postoji zaštitni zid.
Pozdrav
P.S. Zašto dve iste teme?
[ Djomloun @ 25.02.2007. 02:04 ] @
@Ivek33 Da, basx mi je drug poslao lnk do tog tuta, skroz je debil-friendly, sve kristalno jasno :)
@plavigor uhm, da, ZA ipak mora da ostane btw nesto se zabagovalo pa je poslao dva puta post a posle nije hteo da ga obrise.
Pozdrav.
[ Djomloun @ 08.03.2007. 18:14 ] @
Evo ja konacno da se javim :) Dakle pazario sam TP-Link ruter TL-R460 i povezao prema prvoj slici tj.
[att_img]
Imao sam malo za@bancija sa kablovima jer ih nismo dobro krimpovali. Kada smo to sredi sve je prosxljakalo, ruter je sve sam prepoznao i dodelio adrese bez ikakve moje intervencije. Jedino sxto nas je zezalo je StrongDC+ pa sam posle prilichnog zezanja ukljucio neki UPnP (iskreno nemam pojma sxta je, procitao sam da je nesiguran:) kao priverememo resxenje, ali posxto sve radi kao sat verovatno ce da ostane tako :)
Eh da, onda windowsov share je totalno 3puozan, shareujem folder i sve radi, sutradan neki fajl nece da kopira dok ostale fajlove iz istog foldera sasvim normalno kopira....tako da cu verovatno naci neki drugi prog za share u LAN-u i odprilike to je to za sada :)
tnx ppls na pomoci, M.
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.