[ nebojsa77 @ 25.02.2007. 23:28 ] @
Molim vas za jako veliku uslugu. Pregledao sam ceo ovaj forum ali nigde nisam nasao takav problem!
Naime imam:
maticnu: GIGABYTE-7ZXE
procesor: AMD ATHLON 1800+ radi na 1.54
optika: samsung dvd rw
samsung cd rw
memorija: 512 sd ram (2x256 kingston+pqi)

E sad pre nedelju dana Dvd rezac podesen da reze na 4x rezao 1 SAT i 15 MINUTA?!?!?!?
Otvorim ja poklopac otkacim dvd rw i prebacim ga sa secundari slave na secundari master a cd rw obrnuto od toga i to meni proradi!!!!! Ja sav hepi do veceras!?!?!?!?
Veceras ponovo ja stavim da rezem kad ono opet 1 dvd 1 SAT i 15 MINUTA!?!?!?!?!?!?
Ako iko zna da mi objasni posto sam sad siguran da nije do toga sto sam ja mislio.
Hvala unapred.
[ nebojsa77 @ 25.02.2007. 23:29 ] @
O da zaboravih da dodam Program za rezanje je NERO 6.6.0.13
[ vukasin-coral @ 25.02.2007. 23:38 ] @
Nejčešći problem sa ovim simptomima je isticanje licence nera, prevario si ga premeštanjem na drugo IDE mesto, ali to nije trajalo dugo. Pronađi neki noviji nero, pre toga stari izbriši, i instaliraj.

Pozdrav.
[ nebojsa77 @ 25.02.2007. 23:54 ] @
Da ali nero je skoro instaliran sa najnovijim serijalom. Nego sad sam naleteo na problem sa PIO modom i na Scundari IDE channelu mi na Device 0 u prozoru curent transfer mode stoji PIO mode. Sta treba da uradim?
[ calexx @ 26.02.2007. 01:27 ] @
Da pročitaš desetine poruka u forumu gde je objašnjeno šta da se radi. Recimo da reinstaliraš sekundarnu granu pa će sledeći put da se opravi.
[ nebojsa77 @ 26.02.2007. 23:32 ] @
Ok nemojte da se ljutite resio sam problem i VELIKO VAM HVALA NA POMOCI.
[ ZZ Top @ 23.03.2007. 20:30 ] @
Mogao bi da izneses kako si resio problem...

Moja predpostavka je da je u pitanju DMA iliti IDE drajver.
[ nebojsa77 @ 26.03.2007. 22:23 ] @
Jednostavno sam procunjao po sajtu i skontao da mi je na ida ata/atapi controllers-u pod opcijom secundari IDE chanel (posto mi je tamo nakacen i jedan i drugi cd rezac tj cd i dvd) pod opcijom Propertis/Advance setings na Device 1 (DVD- RW) pod Transfer mode bilo ukljuceno PIO Only i to sam prrebacio u Dma i problem se resio. Veliko hvala ES-u i njihovim moderatorima uz njih je zivot mlogo laksi.
[ Pexus022 @ 29.03.2007. 09:18 ] @
I ja sam sve to probao, ali se po promeni u DMA Curent transver ostao u PIO modu, a posle restarta vrati se vratio u PIO mode only!
Posto mi nije bas zgodno da otvaram masinu (Laptop Toshiba L100-120 i jos firmin), moze li mi ko objasniti onu "strasnu rec" - podesavanje DMA u biosu!!! (pod uslovom, da ne postoji veca opasnost, da nesto zabrljm na kompu, sto bi jos ponistilo garanciju)
Molim za pomoc, jer me nervira da 4.2GB podataka prebacujem 55min na HD i da ga isto toliko dugo rezem!

p.s.
Da li bi pomogao Nero 7 (za sada to radim, prostim, kopy-paste postupkom kod prenosa na HD i rezem nekim "Sonic record" programom koji je stigao uz Toshibu)