[ pela @ 26.02.2007. 10:39 ] @
Evo ovako: Primer: prikaz_recenzija naslov | tekst recenzije --------------------------------------------------- naslov1 | tekst1.asdasdasasdasdsaasasdasdasdasd naslov2 | sdaad asdasdasd asda asd as das dasd s naslov3 | sadsa asd asd naslov4 | --------------------------------------- naslov5 | tekst2.asdasdasasdasdsaasasdasdasdasd naslov6 | sdaad asdasdasd asda asd as das dasd s naslov7 | sadsa asd asd naslov8 | --------------------------------------- naslov9 | tekst3.asdasdasasdasdsaasasdasdasdasd Iz xml-a ucitavam vrednosti u Array. Array sadrzi naslov recenzije i tekst recenzije. Sve to vadim u dve kolone na dva scroll-era. Posebno naslove na levu i recenzije na desnu stranu. Sve se automatski generira (dugmici - naslov1, naslov2... i recenzije - tekst1, tekst2..) Znaci prvo ucitam array pa onda kreiram dinamicke clipove pa kreiram dinamicka tekstualna polja...itd svaka instanca ima svoje ime... Zatim upamtim visinu svake "recenzije" tekstualnog polja u novi array revHeight posto imam odredjenu sirinu polja a visina se sama prilagodjuje pomocu tekstualnoPolje.autosize=true; Cilj svega ovoga je da (na primer) klikom na "naslov3" scroll-ujem tekst do te recenzije "tekst3". E sad znaci potreban mi je zbir prethodnih visina da bi mogao da kazem scroll-eru da se pomrdne po y - osci za (na primer) 60px Problem je u tome sto i to imam ali ne u numerickom formatu vec kao rezultat array-a Code: ... var revHeight:Array = new Array(); array sa visinom svakog polja ... container["naslov" + i].onRelease = function() { var revSlice:Object = revHeight.slice(0, i); revGoToY = revSlice.join("+"); trace(revGoToY); } Primer rezultata: tekst1=20; tekst2=40; i onda mi na trace() promenljiva "revGoToY" ima sledecu vrednost "20+40" E sad kako da ja to dobijem kao rezultat a ne kao string ili sta li je vec.... Znam da se nekad eval-om moglo dobiti dinamicko ime polja odnosno danas ["imepolja"+i] Ali ne znam kako da saberem rezultate iz array-a S.O.S. I am sinking.... pela |