[ angelos @ 27.02.2007. 17:56 ] @
| Izvinjavam se adminima zbog ponovljene teme sa podforuma Browseri,okacio sam je i ivde da bi videli JUPAKOV-ci
Sinoc u toku rada je poceo da mi se manifestuje cudan problem,naime kada sam presao na verziju 2.0.0.2 firefox je poceo da otvara google.hu sa madjarskim jezickim podesavanjima.Kada sam pokusao da promenim u preferences opciji na google sajtu (google.hu jer ne dozvoljava da se ide na google.uk ili na google.com....automatski se vrsi redirekcija na google.hu,cak sam brisao i cookies),kada se stavi na "interface language" english ,trazi iskljucivo strane na engleskom.Kada se stiklira na search language serbian,tada trazi iskljucivo srpske stranice.Prvo sam mislio da je do firefoxa koji sam vratio na 2.0.0.1 na kome je bilo isto,na drugoj masini sam takodje instalirao firefox koji se identicno ponasao.Medjutim IE radi sasvim normalno.
Kada sam posumnjao na rutiranje i na DNS servere telekoma,nisam bio lenj pa sam svitch povezao na rezervni beotel link na kome sve radi normalno!? bez ikakvog brisanja kookies-a ili odlaska u google preferences !?
Da li bi nekome iz JUPAKA pada na pamet sta bi mogao da bude razlog tome !?
Cak mi se danas javilo par ljudi sa razlicitih segmenarta T.S. Adsla mreze sa istim problemom. |
[ z_drva @ 27.02.2007. 22:11 ] @
Upravo sam probao da otvorim google.com i dobio sledece http://www.google.ca/.
Izgleda da zavisi od ip adrese gde ce da te baci.
Izgleda da si pozeleo da putujes u Madjarsku pa te baca tamo, kao sto mene baca u Kanadu ;-))))))))))))))
Pozdrav.
P.S. Firefox 2.0.0.2 i radi redirekciju na gore navedenu adresu?!?!?!?
P.P.S. Evo RRRRRRRReeesssssssssseeeennnnnnnjaaaaaa. normalno da mi radi redirekciju kad mi je ukljucen proxy server iz Kanade (zbog EUnet webmaila)!!!!
[Ovu poruku je menjao z_drva dana 27.02.2007. u 23:25 GMT+1]
[ night-shift @ 28.02.2007. 00:57 ] @
Ovako na Telekomu, dok na Sezamu ima in English dole.

[ toshapn @ 28.02.2007. 12:19 ] @
I meni se isto desilo nakon update-a firefoxa,google na madjarskom.Ali prebacio sam ga u preferences da trazi na engleskom.
[ bukovski @ 28.02.2007. 13:18 ] @
meni prebacilo posle update na bugarski :) mislim da FF nesto malo zajebo :)
[ dejan.djuric @ 28.02.2007. 22:05 ] @
Problem se javlja i sa IE7.
[ virus_crew @ 28.02.2007. 23:04 ] @
Ma ljudi vama su sj*bani browser-i meni i na IE7 i na FF kada kucam www.google.com izbaci na srpskom a tamo dole i na engleskom.
Pazite kuda idete i sta skidate koristite zastitu spyware i antivirus, definitivno je do vasih browser-a ili ja imam neke posebne ali ne verujem da je ovo drugo mislim da je ono prvo.Ko mi ne veruje neka kaze i stavicu screenshot da se uveri mada nemam razloga da lazem.
Inace kao sto vidite kod Sezama sam.
Pozz
[ Deda_Mraz @ 01.03.2007. 18:35 ] @
Meni je sve u redu sa googlom.
[ Milan Gligorijevic @ 01.03.2007. 18:43 ] @
Citat: nisam bio lenj pa sam svitch povezao na rezervni beotel link na kome sve radi normalno!? bez ikakvog brisanja kookies-a ili odlaska u google preferences !?
Odavde se jasno vidi da nije problem do browsera!
Svima iz teme koji imaju problem IP počinje sa 91.150. 
[ night-shift @ 01.03.2007. 21:25 ] @
Telekomove IP adrese za ADSL nemaju reverse dns, može biti da je do toga...
[ erekoz @ 01.03.2007. 23:28 ] @
ja imam isti problem, isto se ponasha na IE7, Firefox, Mozzila, Opera... google na madjarskom... ne razumem :(
[ night-shift @ 02.03.2007. 00:55 ] @
Privremeno rešenje za Firefox korisnike:
Tools --> Options --> Advanced --> Kartica General
Ovde imate odeljak Languages, kliknete na Choose, onda dole izaberete Serbian [sr] iz liste i kliknete na Add.
Sada pomerite Serbian [sr] sa Move Up da bude prvi na listi. Ok sve potvrdite i refresh i onda je Google na srpskom...
Jeste da ostane dole opcija prebacivanja na mađarski, ali opet pretraživanja su prilagođena Srbiji.
Telekome, Telekome...
[ night-shift @ 22.03.2007. 19:03 ] @
Ovaj problem još uvek nije rešen, ko zna da li je ikoga briga za to 
[ hypnotixxx @ 24.03.2007. 03:06 ] @
i kod mene isti problem. sta da radimo ljudi,ovo pocinje da smara (KEPEK hahahahaaaaaaa)
[ draus @ 24.03.2007. 16:39 ] @
Evo i mene medju telekomovih korisnika ADSLa. Isti problem sa google-om na madjarskom jeziku. Medjutim danas dok sam bio na internetu u korisnickom servisu(Obilicev Venac) mogao sam da idem na www.google.com i da me ne prebaci ni na koji drugi jezik, tj google sajt. To je bila adsl veza, brzine 768Kbit/s. Hmm i sta su oni podesili, stvarno ne znam.
E da u ugovoru mi pise da imam 20Mbita slobodnog mail prostora. Eh telekome!!!!!
[ Sauron @ 24.03.2007. 19:17 ] @
Počnite da koristite onda www.google.co.yu 
[ night-shift @ 24.03.2007. 23:19 ] @
Ili to (google.co.yu nije zvaničan google sajt za Srbiju, to je samo vlasnik domena ubacio google u frejm) ili počnite da koristite Firefox i uradite ono što sam napisao par postova iznad...
[ Sauron @ 26.03.2007. 17:11 ] @
Vid' stvarno.
Google.co.yu
YUNORDNET
Subotica
[ nn000xxx @ 26.03.2007. 19:55 ] @
Da li je neko uspeo da nadje pravo resenje za ovaj problem. Kod jednog mog poznanika se isto ovo desava sa googlom koji je na madjarskom jeziku. Da li postoji nacin de se izbrisu sa racunara sva pojedinacna podesavanja vezana za google site i da se vrate na engleski. Ono sto sam primetio jeste zapravo da se home page koji je www.google.com
ne menja u podesavanju explorera ali da on zatim automatski menja stranu na www.google.hu kad se ukuca www.google.com. Search kroz registry ne nalazi nikakve tragove google.hu. Ad-aware ne nalazi nista sa najnovijim updatem. Antivirus ne nalazi isto tako nista.
Brisanje svih cookiea i file-a iz explorera ne pomaze. Kako i gde google zapisuje svoja licna podesavanja vezana za jezik na kome se prikazuje na korisnikovom racunaru i kako ih izbrisati a zatim ponovo kreirati?
[ Slobodan Milivojevic @ 28.03.2007. 10:22 ] @
Problem je u tome sto google-ov server misli da je telekomov IP opseg u madjarskoj, pa zato redirektuje sve korisnike na google.hu
Ja imam neki takav utisak...
[ hypnotixxx @ 28.03.2007. 15:35 ] @
kakav smor brate.nadam se da ce uskoro neko provaliti problem
[ nn000xxx @ 31.03.2007. 13:46 ] @
Nisam otisao do poznanika da probam ali ajd probajte vi da umesto www.google.com kucate www.google.com/webhp pa vidite da li je nestao madjarski. Negde sam citao da je google smislio ovaj link da moze da se zaobidje redirekcija na lokalni google site.
Probajte molim Vas pa javite da li pomaze.
[ hypnotixxx @ 31.03.2007. 14:28 ] @
idalje isto.onaj prvi link koji si stavio je na madjarskom i drugi kao je naengleskom ali se opet pojavljuje madjarski. fora je u tome da firefoxov google toolbar trazi na engleskom google-u. sto nije slucaj kod nas koji se zalimo.
[ hypnotixxx @ 31.03.2007. 15:21 ] @
ljudi hvala bogu,nasao sam u cemu je fora. idite u konfiguraciju modema/basic/SNTP/Primary NTP server-none/Secondary NTP server-none/Choose Timezone-belgrade,bratislava,bdapest,prague i odstiklirajte-Synchronize the modem's clock with network SNTP server,takodje mi je daylight saving odstikliran. probajte,meni upravo proradilo.pozzz
[ nn000xxx @ 31.03.2007. 21:45 ] @
hypnotixxx
Kod mene kuci inace google radi ok i bas uporedjujem podesavanja o kojima si rekao da ti je proradilo
kod mene je to ovako podeseno:
Synchronize the modem's clock with network SNTP server je ukljuceno
Primary NTP server:time.nist.gov
Secondary NTP server: none
Choose Timezone:
GMT +000
Daylight Saving: off
nije mi bas jasno kako network time protocol koji u sustini sluzi samo za sinhronizaciju vremena moze da utice na ovaj problem.
Cak na modemu ni kod mene gde radi sve ok nije ispravno podesena Timezone.
Bilo bi lepo ako postoji mogucnost da okacis svoj config file od modema.
Da li si samo to menjao na njemu?
Nadam se da ce i drugi ljudi pokusati pa da vidimo da li ovo svima resava ovaj dosadni problem.
U svakom slucaju hvala hypnotixxx.
[ hypnotixxx @ 01.04.2007. 02:30 ] @
nisam rekao da mi je konekcija preko lan-a i odradjen pure bridge mod. naravno da nije problem da uploadujem svoj config file sa modema ali ne znam kako.ako ce nekom pomoci evo moje mail adrese [email protected] pa kome treba neka me cimne i poslacu mu,znam koliko me je ovo sve smaralo i zelim svima da pomognem.ako postoji prostiji nacin da uploadujem config file,recite mi i pazite na ovom mom sam iskljucio ip filter i irewall znaci ako cete ga uzeti od mene aktivirajte neki softwerski firewall jer je mnogo zajebano bez njega. pozzzzz
[ nn000xxx @ 01.04.2007. 07:54 ] @
Pozdrav ponovo
Ok svatio sam znaci da ti je modem u pure bridge modu i da pppoe kreiras sa racunara.
Ono sto je meni bilo sumnjivo je da si samo imao puno srece jer ako si oba pisma pisao sa adsl-a onda mozes da primetis da ti je ip adresa iz sasvim drugog pula adresa od one kad ti to nije radilo. Zato sam pitao da li je jos neko uspeo ovako da resi svoj problem.
U svakom slucaju hvala na odgovorima i pomoci.
[ hypnotixxx @ 01.04.2007. 12:24 ] @
da i ja sam tek sad kad si rekao da mi je drugi ip. to je zbog toga sto sam u medjuvremenu nakacio modem sa usb-a na lan ali mi je u oba slucaja bila pure bridge konekcija.evo moj config file.za one koji nisu potupuno upuceni prvo bekapujte svoj config pa onda stavljajte ovaj moj. i ne zaboravite da je ovaj config file odradjen u pure brudge modu.pozzzzz
[ Hackman @ 01.04.2007. 13:41 ] @
Nerazumem kako vi imate taj
problem sa gogleom na mađarskom, ja sam od kako koristim ovaj pretraživač na
www.google.co.yu i tih problema nemam u opšte sve mi je na srpskom
[ hypnotixxx @ 01.04.2007. 13:49 ] @
ovde se ne radi o google.co.yu vec se radi o google toolbar-u firefoxa i googleovom pretrazivanju na english.mislim,procitaj predhodne postove i bice ti malo jasnije o ovom problemu.ima korisnika na forumu koje ne zanima google.co.yu kao i mene vec engleski google.da se ne ponavljamo milion puta postoje predhodni e postovi u kojima je sve objasnjeno
[ hypnotixxx @ 02.04.2007. 12:52 ] @
hey el moze neko da kaze da li je sredio ovaj problem na nacin koji sam opisao i da li funkcionise moj config na tudje modeme?stvarno me zanima da li sam bio samo srecne ruke i sredio ili nesto drugo je u pitanju.hvala!
[ Hackman @ 04.04.2007. 16:57 ] @
A baš me interesuje koja je razlika kad i na google.co.yu možeš da čekiraš
na engleskom
[ hypnotixxx @ 04.04.2007. 17:05 ] @
a zasto bi gubio par sekundi da bi cekirao kad moze ovako direktno da mi bude,a i ceo zivot sam na engleskom google-u tako da mi sad previse smesno deluje ovaj srpski a narocito mi je smesan bio madjarski.a i ova tema je postavljena za problem oko automatskog prebacivanja googlea na madjarski a ne lekcija kako preci na srpski google.
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.
|