[ mrakodol @ 28.02.2007. 09:13 ] @
Moze li mi neko pomoci....skinuo sam VIsta image...tacnije VIsta ISO file sa neta i kada sam ukljucio Neru javlja mi nekakav problem koji mi se nikada nije prije toga javljao..pa vas molim da mi pomognete...

Slikaca problema i moguce opcije su u dodane na pitanje....

Samo mi nije jasno zbog cega to javlja i kako da ga narezem na kraju...jer ako kliknem na Ignore...onda mi nareze a nijemi citljivo..pa ne znam sta da radim...Molim vas za pomoc!!!
[ Fuzz @ 28.02.2007. 10:28 ] @
Skini Alcohol 120% pa probaj sa njim.

[Ovu poruku je menjao mmwc dana 28.02.2007. u 17:35 GMT+1]
[ calexx @ 28.02.2007. 11:12 ] @
Možda je u pitanju neispravan ISO pa ga je Nero prepoznao dok će većina ostalih da nareže ali će to da bude neupotrebljivo. Ja sam imao jedan ovakav slučaj, skinuo ISO i Nero prijavio da nije u redu. Proverio sam još nekoliko programa za rezanje i nijedan se nije bunio.
[ mrakodol @ 28.02.2007. 11:13 ] @
Imam ga kuci ali nsiam probao s njim da ga narezem...probacu veceras...a volio bih kad bi mi dali jos nekoliko rijesenja pa da ih ispobam sve pa vam sutra javim koje je proradilo....

[Ovu poruku je menjao mmwc dana 28.02.2007. u 17:35 GMT+1]
[ mrakodol @ 28.02.2007. 11:17 ] @
Citat:
calexx: Možda je u pitanju neispravan ISO pa ga je Nero prepoznao dok će većina ostalih da nareže ali će to da bude neupotrebljivo. Ja sam imao jedan ovakav slučaj, skinuo ISO i Nero prijavio da nije u redu. Proverio sam još nekoliko programa za rezanje i nijedan se nije bunio.

I meni je Ultra Iso i Win Iso narezali CD ali nakon rezanja niti je bootabilan niti je "upotrebljiv"...a taj iso je skinut iz tri dijela-tri *.rar fajla i kada se estraktuju u njima se krije taj iso....mislim da bi Win rar javio vec gresku ako nije dobro skinuto..zar ne?

A nsiam jos probao sa drugim programima..i ne znam kako da ga spasim jer ipak to je 2.5GB i ne bih da ga ponovo skidam i nalazim :-(...pa ako mi vec imas spasa :-)
[ Brz_na_tastaturi @ 28.02.2007. 15:07 ] @
Jesi li probao da taj iso fajl raspakuješ sa winrar-om?
[ Deda_Mraz @ 28.02.2007. 15:47 ] @
Kakav bre Nero? UltraISO je majka za rezanje i pravljenje .ISO fajlova i slika!
[ mrakodol @ 01.03.2007. 08:26 ] @
da ...sa Ultra Isom sam i narezao ovaj CD i nije mi radio... asinoc sam ga narezao sa Alckohol 120% i radio je.. sasvim ispravno i bez problema...a nsaim ga probavao da otvorim sa Winrar-om posto je ovako dobro radio..

Dakle hocu da u taj isu ubacim jos neke fajlove i folder...kako?

da li to moze preko Ultra ISO ili neki drugi program?

[Ovu poruku je menjao mmwc dana 01.03.2007. u 16:01 GMT+1]
[ MMX @ 01.03.2007. 14:09 ] @
Ja koristim MagicISO. Pomoću njega je moguće otvoriti ISO image, narezati ga, extract-ovati, dodati fajlove i foldere... UltraISO nisam koristio, pa ne mogu reći kakve sve opcije ima. Pogledaj stranicu proizvođača za više informacija.
[ Milan Gligorijevic @ 01.03.2007. 15:54 ] @
Citat:
Dakle hocu da u taj isu ubacim jos neke fajlove i folder...kako?

Otvoriš ISO fajl pomoću programa UltraISO i dodaš željene fajlove, sačuvaš izmene i ponovo režeš preko Nera, Alkohola ili čega već.
[ MMX @ 01.03.2007. 23:17 ] @
Onda radi na istom principu kao MagicISO. Onda bolje koristi UltraISO kada ga već imaš instaliranog.
[ mrakodol @ 02.03.2007. 10:05 ] @
Citat:
mmwc: Otvoriš ISO fajl pomoću programa UltraISO i dodaš željene fajlove, sačuvaš izmene i ponovo režeš preko Nera, Alkohola ili čega već.

Da kad bi moglo...taj ISO file,koliko sam skuzio ima 2-3 sesije...i kada ga otvorim sa Ulta ISOm imam samo README.txt i to je sve sto vidim..a ako dodam neke foldere i fajlove u njega onda mi niti je bootabilan niti ima autorun...ne znam zasto... a vidio sam te 2-3 sesije pomoci programa ISO Buster... kojeg koristim za spasavanje podataka sa ostecenih diskova...

Citat:
Brz_na_tastaturi: Jesi li probao da taj iso fajl raspakuješ sa winrar-om?
Probao sam nocas i nije moglo..imam opciju da ga stavim u rar file ili u zip..a nikako da ga otvorim ili estraktujem isti....ne znam zasto...inace obicne iso fileove mogu slobodno da otvaram WinRarom..ali ovaj nece....

Pa ako postoji jos neko rijesenje...da cujem...
[ Milan Gligorijevic @ 02.03.2007. 13:11 ] @
Napravi novi ISO fajl od CD-a koji si narezao pa ponovi postupak koji sam napisao u prošlom postu.
[ Deda_Mraz @ 02.03.2007. 17:40 ] @
Istina, sada probah da već napravljen .ISO fajl (neka igrica) dodam jedan folder, i sve lepo sačuvao i da narežem nije butabilno!?
UltraISO je program, a on koristi Nero kao podrška programa, bar tako očitava u konzoli dok reže disk.
[ Milan Gligorijevic @ 02.03.2007. 20:26 ] @
Pa kako igrica da bude butabilna?
Skoro sam 100% siguran da kada se u ISO fajl ubace fajlovi on i dalje ostane butabilan.
[ Deda_Mraz @ 02.03.2007. 20:43 ] @
Ma mislio sam da ne može da se pokrene nema onaj auto-run.
Isto tako malopre nisam mogao ni Vistu da narežem dodavajući neki folder ili običan file.
Pa nemoj da budeš više toliko siguran

mmwc edit: član 7 pravilnika.

[Ovu poruku je menjao mmwc dana 02.03.2007. u 22:32 GMT+1]
[ SlobaBgd @ 02.03.2007. 21:05 ] @
Ako si birao da izmenjeni ISO fajl sačuvaš komandom save as, velika je verovatnoća da fajl neće više biti butabilan. Uostalom, jesi li siguran da je ISO fajl uopšte i bio butabilan?
[ Milan Gligorijevic @ 02.03.2007. 21:34 ] @
Naterali ste me da probam i bio sam upravu.
ISO fajl je ostao butabilan. Dodao sam jedan folder, a u folder fajl (ako nekog zanima :))
[ mrakodol @ 03.03.2007. 08:59 ] @
Nisam probao da napravim ponovo od tog narezanog CDa ISO image....pa da probam u njega staviti ali kada u Ultra ISO ubacim taj ISO image dobijem samo readme.txt i nista vise se ne vidi...i akda dodam foledere i fajlove....i akda ga kao takvog snimim dobijem samo na DVDu narezane te fajlove i foldere koje sam dodao i taj redadme.txt a dok ISO Busterom vidim nekih dvije sesije...u kojoj je u prvoj taj readme.txt a u drugoj stvarni oni vistini instalacioni fajlovi...jedino da ga ISO busterom estraktujem pa onda da ga probam narezati ako bootabilan CD..ali gdje da nadjem nejgove bootabilne fajlove..da li to mogu da izvucem Ultara ISOm?

pa da tako dodam te jos foldere i fajlove da to proradi....ne znam....ali ovako samo ubacivanje nece da radi....
[ mrakodol @ 03.03.2007. 09:00 ] @
Ako mi ne vjerujete posalacu vam slike u ponedelajk da se uvjerite!da nije moglo a da li cu uspjeti ovako ne znam...ali avm javim!
[ Milan Gligorijevic @ 03.03.2007. 09:18 ] @
UltraISO => Bootable => Save Boot File
[ Deda_Mraz @ 03.03.2007. 13:04 ] @
Citat:
SlobaBgd: Ako si birao da izmenjeni ISO fajl sačuvaš komandom save as, velika je verovatnoća da fajl neće više biti butabilan. Uostalom, jesi li siguran da je ISO fajl uopšte i bio butabilan?

Hehehe naravno da je ISO fajl (Vista) bila butabilna. Inače išao sam samo "save" opciju ne "save as"
[ Milan Gligorijevic @ 03.03.2007. 19:15 ] @
Ja sam baš išao sa opcijom Save As i dobio novi butabilan ISO fajl.
[ mrakodol @ 03.03.2007. 19:24 ] @
ova vista sto je imam je butabilna ali ne radi nista od toga samo minareze onda readme.txt...i te foldere i fajlove...ali nema veze...narezacu ih na poseban CD i stvar rijesena...
[ moon510 @ 07.03.2007. 21:17 ] @

Ako je neko otvorio taj readme.txt fajl koji se vidi kad se otvori Vista iso, shvatiće u čemu je problem. Ne radi se o standardnom iso fajlu nego o UDF iso formatu. Tako, standrdni alati za rad sa ISO fajlovima nisu do kraja efikasni. Iz njih ne može da se napravi butabilan vista dvd. Ja sam skinuo obe Viste (32 i64bit) i lepo i snimio na dvd diskove pomoću programa VSO CopytoDVD koji podržava iso UDF format. Problem se javlja kad hoću da kopiram snimljeni disk, ali i za to postoji rešenje. Takodje je moguće napraviti i regularan butabilan Vista DVD sa dodatnim fajlovima i folderima. To je sasvim druga priča nego u vezi XP-a. Sve imate na forumu http://www.msfn.org/board/index.php?&CODE=00
[ mrakodol @ 12.03.2007. 08:59 ] @
Moze li pomoc...koje si programe koristio i otprilike kako se to radi jer forum je bas ogroman pa mi se ne da citati....molim te pomozi!

[ moon510 @ 14.03.2007. 19:32 ] @

Vista iso sam narazao na DVD u programu VSO CopytoDVD v4. U opcijama programa treba čekirati podršku za UDF iso format.
Za pravljenje butabilnog udf ISO fajla sa Vista dvd-a, dakle kopiranje upotrebio sam Microsoftov dos program cdimage.exe, Komanda ide ovako:

cdimage -n -m -u2 -bE:\boot\etfsboot.com E:\ D:\vistax86.iso

Ovom komandom se sa Vista DVD-a koji se nalazi u E:drajvu napravi UDF iso na D particiji.

Obrada iso fajla, dodavanje drajvera, fajlova itd radi se pomoću programa vlite.
http://www.vlite.net/ Sličan je programu nlite za XP.

[ Milan Gligorijevic @ 14.03.2007. 19:36 ] @
Verovatno program vLite može sam da praviti bootabilan DVD. Potrebno je prekopirati Vista DVD u jedan folder i napraviti ISO fajl.
Probaću za koji dan pa ću javiti rezultate...
[ Boxon @ 09.04.2007. 21:00 ] @
Sa UltraISO programom sam dodao jedan folder u taj butabilni ISO koji sam poslije toga sprzio u Neru. DVD je bio butabilan ali je na pocetku nakon pripreme fajlova za Windows Setup zaglavljivao (Samo stoji ona plava podloga, bez ikakvog progresa). Przio sam na DVD rewritable disk, da li to mijenja ista?

[Ovu poruku je menjao Boxon dana 10.04.2007. u 04:14 GMT+1]
[ georgsmakic @ 12.11.2007. 00:36 ] @
na **** skines magic iso i nema problema.pravi sliku,reze,sve.

[edit calexx: nije baš dobar predlog, naročito za ovaj forum]

[Ovu poruku je menjao calexx dana 12.11.2007. u 10:16 GMT+1]
[ calexx @ 12.11.2007. 09:12 ] @
Taj program ima svoj sajt http://www.magiciso.com/ i nema razloga da ga skida sa sumnjivih mesta.
[ gagy03 @ 12.11.2007. 16:04 ] @
E ovako,da se nadovezem na postojecu temu posto imam slican problem...
Skinuo sam sa neta "LastXP" i probelm je sledeci:
Iso fajl izgleda ovako "LastXPv17DVD_www.*******.net.daa" znaci nema extenziju "ISO" i to me najvise buni....
Ne znam sta da radim,dosta sam dugo skidao sa neta i 3.4 GB zauzima....
Probao sam sa pomenutim MAGIC ISO i sa ALCOHOL-om ali nista,u nero se javlja greska kao sto je mrakodol pomenuo i prikacio fajl.

Ako neko ima pretstavu sta bi jos mogao da probam,bio bi zahvalan!

[Ovu poruku je menjao Flash411 dana 16.05.2009. u 17:34 GMT+1]
[ icobh @ 12.11.2007. 17:05 ] @
^
http://en.wikipedia.org/wiki/Direct_Access_Archive
[ calexx @ 12.11.2007. 19:22 ] @
Da si koristio pretragu, došao bi do http://www.elitesecurity.org/p777592 i onda bi lako rešio problem. To je format koji pravi i koristi PowerISO a usput, ako instaliraš to što si skinuo očekujem da uskoro počneš sa pitanjima zašto ovo ili ono ne radi. Naravno, ovde nema odgovora na takve probleme jer piratske verzije nisu podržane na forumu.

edit: oops, pogrešno napisano ime programa :)

[Ovu poruku je menjao calexx dana 12.11.2007. u 21:48 GMT+1]
[ Masamunea @ 12.11.2007. 19:32 ] @
haha... najgore su te "modifikovane" verzije XP.... nikad ne znas sta ce da pravi problem
btw mislim da powerISO moze da otori .daa
[ gagy03 @ 13.11.2007. 00:21 ] @
Hvala svima na pomoci,problem sam resio sa programom PowerISO kao sto je naveo icobh...
calexx ne brini necu poceti sa pitanjima "zasto ovo ili ono ne radi" (to sam vec prevazisao) nego me je ovde zabrinjavala extenzija ".daa"
[ Qler01 @ 08.01.2009. 18:33 ] @
Treba mi pomoc oko UDF fajlova prijatelj mi narezao cd u UDF fajlu ali moj dvd ne cita te fajlove skinuo sam i instalirao ROXIO Reader i opet nista zatim sam izstalirao ALCOHOL 120% opet nece ni preko damon tools-a nece ne znam sta da radim da li je moguce nekako da pokrenem materijal sa cd-a uz pomoc nekog drugog programa ...
meni dvd rom kada ubacim cd sa tim udf fajlom izbaci kao da nema nista na cd-u a prikazuje mi da je cd pun ?????
[ zoran_dojkic @ 08.01.2009. 20:42 ] @
Probaj Iso Buster http://www.isobuster.com/.
[ Qler01 @ 08.01.2009. 21:06 ] @
ok pokusacu i sa njim da vidim da li ce procitati UDF fajl moj dvd citac?