[ Coboco @ 28.02.2007. 14:18 ] @
kako da zadam materijal nekom partu u INVENTORU... a potom i da mu promenim neke parametre... tipa gustina... modul elasticnosti... itd... i naravno naziv materijala kako ja hocu :) Hvala |
[ Coboco @ 28.02.2007. 14:18 ] @
[ SlavishaT @ 01.03.2007. 11:47 ] @
Materijal dodjeljuješ tako što ideš desni klik na part u brovzeru (stablu) pa na Properities, a potom na listić Physical gdje možeš modelu zadati materijal.
Ako hoćeš kreirati novi materijal idi u glavni meni na Format / Style Editor. Tu možeš mjenjati karakteristike postojećih materijala, a novi materijal ćeš kreirati tako što ćeš selektovati postojeći i kliknuti na dugme New. Kada kreiraš željeni materijal isti neće postojati u bazi materijala novog parta. Da ne bi ponavljao isti postupak u novom partu eksportuj materijale iz starog parta u *.styxml fajl. Znači kada kreiraš novi materijal (ili više materijala) u Style Editor-u idi desni klik na njega pa na Export i tako ćeš kreirati *.styxml fajl. U novom partu je onda potrebno samo da uvezeš taj *.styxml fajl klikom na dugme Import i tako ćeš i u njemu dobiti materijale koje si prethodno kreirao. [ Coboco @ 13.03.2007. 07:26 ] @
@SlavishaT: da li mozda imate neku svoju listu materijala... koju ste blgovremeno updatevoli... kako bih mogao da iskoristim podatke... posto sam Inventor nema previse podataka po default-u...
Unapred zahvalan Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.
|