[ webMAESTRO 402092 @ 01.03.2007. 16:04 ] @
| Planiram kupiti laptop ali me zanima da li za laptop postoje TV kartice kako bih mogao gledati TV kanale na njemu. Takođe me zanima kakva je konfiguracija otprilike potrebna da bih mogao gledati TV na laptopu, i da li mogu snimati TV sadržaj na laptop za kasnije pregledanje. |
[ Zeljko Terzic @ 01.03.2007. 16:14 ] @
Postoje USB varijante. Vjerovatno i interne.
Ako kupujes novi laptop ne mozes imati problema pri gledanju TV-a.
A stariji pa neka P3-ka ce zavrsiti posao.
[ mizob @ 01.03.2007. 16:55 ] @
Postoje jos i pcmcia tv kartice, to su ti kartice iskljucivo za laptop namenjene.
A sto se tice snimanja programa, u bilo koje dana doba i noci to mozes, kao i na pci tv kartici.
Mislim da su sada odgovori na tvoja pitanja kompletni.
Pozdrav.
[ Goran Aničić @ 01.03.2007. 23:27 ] @
Evo baš imam dve TV tjuner PCMCIA kartice na testu, jedna je AverMEdia TV Cardbus, a druga Intex TV kartica sa TV i radio tjunerom i dodatnim daljinskim. Prva je nešto kvalitetnije izrade i košta nešto preko 5.000 dinara, a druga staje nešto više od 3.000 dinara. Uz obe kartice se dobija softver za skeniranje i memorisanje kanala, podržavaju PiP, te programirano snimanje i odloženo gledanje TV programa.
[ Fuzz @ 02.03.2007. 01:14 ] @
A kako bi ocenio kvalitet slike?
[ webMAESTRO 402092 @ 04.03.2007. 09:27 ] @
Hvala na odgovorima! A da li je bolja PCMCIA ili USB varijanta? I još jedno pitanje koje nije toliko vezano za ovo, ali da ne otvaram novu temu. Pošto laptop planiram koristiti kao desktop, planiram ga priključiti na struju. Da li je u redu da ne vadim bateriju i da li ima neki postupak prilikom prve upotrebe laptopa, pošto sam čuo da prvi put treba bateriju isprazniti pa je tek onda puniti, a dalje se ne mora do kraja prazniti. Hvala unapred!!
[ mizob @ 04.03.2007. 10:20 ] @
Koja je bolja? Pa rekao bih, zavisi koju kupis, moze i jedna, a moze i druga, sa tim da pcmcia moze samo u laptop, dok usb mozes i na obican racunar prikljuciti.
Bila je vec ovakva tema pre par dana, http://www.elitesecurity.org/t...ap-top-racunara-potreban-savet
[Ovu poruku je menjao Milos Zobenica dana 04.03.2007. u 11:47 GMT+1]
[ alagor2000 @ 04.03.2007. 11:19 ] @
Nisam bio na casu :)))
Koji dakle usb TV karticu da trazim? I kiliko je eurica?
[ dusan_91 @ 04.03.2007. 11:27 ] @
@Goran Anicic, interesuje me po tvom misljenju, a moze i neko drugi, sta je bolje kupiti klasican tv ili tv karticu za pc, i ako je to tv kartica koja je bolja interna ili externa. Ja planiram da uzmem nesto ali nisam bas upucen sta je dobro a sta nije.
Unapred hvala!
pozdrav
[ Fuzz @ 04.03.2007. 14:56 ] @
Klasicni TV je svakako ugodniji za gledanje. Komp istice sve nesavrsenosti signala koji primas.
[ Goran Aničić @ 04.03.2007. 23:11 ] @
Što se tiče slike produkovane ovim karticama, ne mogu se porediti sa klasičnim TV aparatima. Iako sam ih prikačio na KDS-ov kablovski izvor sa prilično kvalitetnim signalima, slika je ispod nekog očekivanog nivoa (nešto malo je bolja AverMedijina kartica), a veoma su osetljive na nešto slabiji signal. Ipak, mogu se koristi kao priručno sredstvo kada u blizini nema klasičnog TV-a.
[ qazqaz @ 30.03.2007. 18:35 ] @
Skoro sam procitao na netu da postoje i TV kartice koje se ubacuju u SD Card slot. True or False??
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.
|