[ salemilen @ 02.03.2007. 20:07 ] @
Zašto osiguranje ne može da mi garantuje dobit?
Neku minimalnu koja nebi štetila firmi a ja bi imao neku veću sigurnost?
Već samo obećava moguću (očekivanu) dobit? Ili je to tako samo u Srbiji?
Da li je to mnogo veliki rizik za tako veliku firmu?
[ PokiPavel @ 12.05.2007. 08:39 ] @
Pitanje je sasvim u redu,ali zanima me koja osiguravajuca kuca Vam je ponudila osiguranje a nije Vam ponudila i dobit?
I o kakvom se osiguranju radi?
Ako je to samo zastita od invalidnosti(casco),napomenuo bi Vas da se ono uplacuje svake godine i nema dobit na ovu vrstu usluge,posto oni prihvataju rizik sa Vasom uplatom.
Naprimer:
Ja uplatim 50 eura a za 100% invalidnosti meni se isplacuje 18.125 eura
A delimicna invalidnost se isto naplacuje u procentima(Kaziprst na ruci 10%,jedne sake 60%,Sluh oba uva60%,Mirisa 10%...)
Postoje i uplate na 60 eura i 100 eura ali ovo (casco)osiguranje mozes da dobijes samo ako uplacujes jos neko zivotno osiguranje a koliko mi se cini da ovo ima samo
GraWe osiguranje sa programom Safe Life.
A primetio sam da neke osiguravajuce firme nude samo ocekivanu dobit,dok GraWe ima u percentima oznacenu dobit koja je zagarantovana a korisnik od tog percenta moze da dobije samo vise.
Zanima me u koje ste se Vi osiguravajuce kuce javili i ko Vam je dao takve informacije(koja osig.kuca)
[ salemilen @ 12.05.2007. 20:59 ] @
Slusaj me prijatelje da se mi mnogo ne ubedjujemo, na papiru nigde ne piše zagarantovana dobit već je to samo reč od firme. A ti pogledaj malo bolje ugovor. A firma je GRAWE a kasko nisam uplatio. Šta kazes sad?

[Ovu poruku je menjao salemilen dana 12.05.2007. u 22:10 GMT+1]
[ PokiPavel @ 17.05.2007. 13:43 ] @
Pa sta da ti kazem Sale?
Uglavnom ja mislim da bi ti to trebao da znas,posto si podpisao ugovor a pre toga odslusao program koji su ti ispricali radnici Safe Investa(ako su ti oni pravili ugovor) i da bi takvo pitanje trebao njima da postavis.
Ali nema veze.Zato i postoje forumi!
Predpostavljam da se radi o polisi osiguranja Safe Life (GraWe-ov brendirani proizvod).Ovaj program je flexibilan.Znaci da mozes da menjas korisnike,naslednike,nacin uplate,uplate,skracenje roka... itd.Tako da nije bas izvodljivo da zagarantovana suma stoji na polisi koja je flexibilna i kojoj uplata za sledecu godinu moze da bude veca ili manja.Time bi se i zagarantovana suma menjala i ti bi morao da posle svake promene,saljes polisu u Austriju da promene iznos zagarantovane sume,sto bi bilo preterano puno posla za tako veliku osiguravajucu kucu kao sto je GraWe.
Ako imate jos nekih pitanja,slobodno ih postavite!Ja cu se potruditi da vam na njih odgovorim u sto kracem roku.

Hvala
[ salemilen @ 17.05.2007. 19:39 ] @
Odgovor je stvarno na mestu. Znaci li to da meni treba da stižu godišnji izveštaji o trenutnom stanju mog osiguranja i poslovanju firme?
Ja sam isao u Hajat na ono pocetno predavanje i imam kompletnu brošuru ali nisam nasao takav odgovor. Valjda je to za neku drugu temu?
[ PokiPavel @ 30.05.2007. 13:46 ] @
Pravo da vam kažem i vaše pitanje je na mestu.GraWe kao osiguravajuća kuća,bavi se samo osiguranjem i njih ne zanima terenski posao.Zbog toga sa GraWe-om uvek ide i firma Safe Invest u kojoj su zaposleni menadžeri prodaje,ili agenti i oni spajaju osiguranike sa osiguravajućom kućom.Svaki licencirani menadžer je dužan da osobi kojoj ej napravio polisu pruža usluge obaveštavanja,naplaćivanja,menjanja ili skraćivanja polise.Tako da agent koji vam je napravio polisu,trebalo bi da vas obaveštava o tome ili ako je taj agent na neki način raskinuo radni odnos ili napredovao u poslu,da vas poveže sa nekim drugim agentom iste firme.
A,znači da ste i vi prošli Bassic seminar.Jeste li još u radnom odnosu?
[ anatolije @ 26.01.2009. 18:48 ] @
Da li se sada, u toku 'Svetske finansijske krize', isplati uplaćivanje u životno osiguranje? Da li su osiguravajuće kuće svojim investiranjem dovele u pitanje svoje poslovanje, tj. 'zagarantovanu' dobit svojim klijentima? Tu prvenstveno mislim na Wiener jer sam s njima sklopio ugovor o životnom osiguranju.
[ cicaivancica @ 10.07.2010. 20:15 ] @
dali neko zna ista o alico osiguravajucoj kuci?