[ Boboje @ 03.03.2007. 03:33 ] @
imam cudan problem i razmisljao sam sta bi moglo biti, ali jedino sumnjam na cipset ploce i win autopatcher. desava se to da ne mogu da instaliram ni jednu verziju 3dmax-a, Dreamweaver MX 2004, Adobe CS1, Adobe CS2 i Photoshop 7. mozda ima jos toga ali ne mogu da se setim. ne radi mi ni System Information i Help u Win-u. imam dva kompjutera i na jednom sve radi normalno a na drugom nece a ovaj drugi je mnogo jaca masina pa mi je bitno da proradi. jedina je razlika u hardveru i u tome sto sam na ovaj jaci stavio autopatcher iz novembra 2006. sumnjam na autopatcher i zbog toga sto mi komsinica ima isti autopatcher i ne moze da instalira 3dmax (uspela je na kraju verziju 7 nekako posle promene 3 verzije) a pre toga je sve bilo OK.
konfiguracija je:
proc: Intel D820
ploca: ASRock 775DUAL-VSTA sa VIA Apollo PT894 chipsetom
memorija: TakeMS 1GB DDR2
ostalo mislim da je manje vise nebitno.
kako da odstranim ovo s***** od autopachera iz sistema???
u svakom slucaju ne gine mi clean instalacija windowsa, ali ako je neko imao slicne probleme neka kaze jer necu jos par dana da zapocnem reinstall

[ mihailo.b @ 03.03.2007. 14:56 ] @
Posle reinstalacije C particije (XP sa SP2)koja je protekla sasvim normalno, instalacije drajvera osnovnih programa i dr. kao svaki "načitan" početnik u ovom poslu latio sam se Autopatchera(novembar FULL) da dodam zakrpe koje su izašle posle SP2. Dodao sam i IE7 i WMP11 ali sam se prevario i štriklirao i nekoliko tvikova za registar i par programa iz powertoys. Naravno par dana kasnije sam pokušao da instaliram srpski latinični interfejs za XP ali mi to ni posle par pokušaja nije pošlo za rukom. Za glavnog i odgovornog sumnjičim Autopatcher ili moje neoprezno postupanje sa njim. Ne koristim zahtevne programe poput 3dmaxa i Photoshopa ali je moguće da mi je Autopacher zeznuo i ASPI drajvere koje sam kasnije morao da ponovo instaliram kada mi je puklo par CD-a. Sada nemam vremena da ponovo formatiram disk, Autopacher jeste korisna stvarčica ali treba biti oprezan sa njim, preporučio bih instaliranje samo kritičnih zakrpa.
[ Boboje @ 04.03.2007. 05:19 ] @
u svakom slucaju tokom sledece nedelje planiram "ciscenje" pa javljam dal' se promenila situacija. hvala mihailo.b, samo da napomenem da ne mogu da instaliram ni jednu verziju Download Acceleratora.
[ Boboje @ 09.03.2007. 13:27 ] @
uradio sam novu instalaciju, ovaj put bez autopatchera i sve radi savrseno.