[ mojo12 @ 03.03.2007. 16:29 ] @
Imam neka pitanja u vezi access pointa i wireless rutera.

Da li access point radi samostalno bez kompjutera ili mora da se poveze sa kompjuterom?

Konkretno zeleo bih da uzmem AP PLANET 4033 i spoljnu yagi antenu ali tako da AP ne bude vezan kablom do kompjutera vec zelim posto imam internu wireless karticu u kompjuteru da pristupim internetu preko tog AP-a. Koliko sam razumeo AP bi morao da bude kao repeater.

Takodje me interesuje PLANET WRT-414, da li isto to moze da se uradi sa njime ali sa pogodnoscu da postoji vise bezicno povezanih kompjutera na internet preko njega.
[ bukovski @ 04.03.2007. 00:20 ] @
sve to lepo AP moze samostalno da radi kao AP bez povezivanja.

e sad drugi deo pitanja hmmm recimo bila je skoro tema i na kraju je zakljucak bio da ce morati kabal ipak... jer prvo ti bi tu antenu morao usmeriti ka provajderu ? kako bi onda hvatao signal ?? + beton ( ploca betona ) + mozda par komada ... hmm teko i za drugu varijantu da ti jedan AP ( prvi u klijent modu ) sluzi za povezivanje na provajdera a drugi "u AP modu" ( koji je spojen sa prvim ) sluzi tebi kao pristupna tacka pa bili to jedan ili deset racunara sustinski je isto...

u prevodu to sto zelis nece da moze ...
[ mojo12 @ 04.03.2007. 01:03 ] @
Citat:
bukovski: sve to lepo AP moze samostalno da radi kao AP bez povezivanja.

e sad drugi deo pitanja hmmm recimo bila je skoro tema i na kraju je zakljucak bio da ce morati kabal ipak... jer prvo ti bi tu antenu morao usmeriti ka provajderu ? kako bi onda hvatao signal ?? + beton ( ploca betona ) + mozda par komada ... hmm teko i za drugu varijantu da ti jedan AP ( prvi u klijent modu ) sluzi za povezivanje na provajdera a drugi "u AP modu" ( koji je spojen sa prvim ) sluzi tebi kao pristupna tacka pa bili to jedan ili deset racunara sustinski je isto...

u prevodu to sto zelis nece da moze ...

Ali AP bi delovao kao repetaer, sta ce mi onda drugi AP tj. u kompjuteru ima interna wireless kartica koja bi hvatala taj signal sa AP-a.