[ musicman @ 04.03.2007. 01:58 ] @
| Imam dvd Vista Ultimate, ali nece da boot-uje iz BIOS-a.
Namestim lepo u BIOS-u da dvd rezac bude prvi, ali preskace pa dalje boot-je HDD.
Je l' to neka nova Windows procedura ili je neispravan dvd ?
Ako je ovo drugo i dvd nije boot-abilan, molim vas pomozite mi ako u necemu gresim kako bih na vreme reklamirao ! ! !
Mozda ja ne znam neku novu proceduru instalacije Viste.
Kako inace drugacije izvesti clean instalaciju Viste, ako ne iz boot-a ? |
[ Sadun @ 04.03.2007. 09:55 ] @
Malo detaljnije o samoj instalaciji Viste mozes procitati ovde;
http://articles.techrepublic.com.com/5100-10877_11-6157570.html
a tu pise da se boot-uje normalno kao i XP. Postoji i opcija da je instaliras na drugoj (cistoj) particiji ali da je pokrenes iz XP-a i pratis dalje instrukcije.
Moguce da ti diskovi nisu boot-abilni pa ako si kupio original ona reklamiraj i vidi o cemu se radi.
[ Miroslav Jeftić @ 04.03.2007. 09:55 ] @
Dobro si ti sve uradio, morao je da podigne sistem sa DVD-a. Moguće da ti je neispravan ili DVD disk ili DVD uređaj. Probaj taj DVD na nekoj drugoj konfiguraciji ako možeš.
[ nmilosev @ 04.03.2007. 10:54 ] @
Ako imaš ASUS ploču, sećam se da je bilo frke oko podizanja sa DVD (ne samo Viste, svih CD-a)probaj neki drugi cd bootable ili namesti u biosu ovako : Da ti primarni boot device bude DVD, a ostale sve disable-uj.
Pozdrav.
[ ilDuceo @ 04.03.2007. 12:06 ] @
Ja takodje imam problem sa bootovanjem, ne svih, ali pojedinih OS! Recimo, XP i Vista se bootuju, ali Linux (Atomix, Mandriva i Mandrake) nece! Imam Asusovu plocu!
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.