[ LPFM @ 04.03.2007. 09:38 ] @
Stalno mi brljaju prstima po ekranu monitora i sada imam masne fleke. Zna li neko kako se to cisti?
[ buljko @ 04.03.2007. 11:28 ] @
Postoje sprejevi za tu namenu ali, ja cistim MER tecnoscu (plava) za prozore i dobijam besprekorne rezultate! Nisam siguran da je to ispravno ali, ne vidim razlog zasto bi bilo stetno!
[ LPFM @ 04.03.2007. 13:20 ] @
Pa za CRT ne verujem da ima problema ali LCD kao da ima neku plasticnu foliju pa se plasim da je ne ostetim.
[ Gedoras @ 04.03.2007. 19:27 ] @
LPFM 100% si u pravu, pisano je dosta na tu temu.

[ Ka2 @ 04.03.2007. 23:19 ] @
Ma kakvi crni sprejevi, kakvi bakraci, znaci samo VODA u kombinaciji sa najobicnijom magicnom krpom resava stvar sto posto - naravno, krpu dobro iscedis. Nakon brisanja njome, odmah obrises suvom krpom i ekran ima da se cakli bukvalno. Radim tako godinu dana.
[ buljko @ 05.03.2007. 01:01 ] @
Citat:
LPFM: Pa za CRT ne verujem da ima problema ali LCD kao da ima neku plasticnu foliju pa se plasim da je ne ostetim.

Cime da je ostetis? Neces je sigurno smirglati! Ja koristim meku flanelsku krpu i MER i ne vidim nikakva ostecenja niti ogrebotine na displeju (notebook).

Citat:
Gedoras: LPFM 100% si u pravu, pisano je dosta na tu temu.

Sta kaze pisanija na tu temu, jel' neko "ubio" displej ciscenjem mekom krpom i tecnoscu za ciscenje stakla?
[ 151174 @ 05.03.2007. 09:33 ] @
Citat:
Ka2: VODA u kombinaciji sa najobicnijom magicnom krpom resava stvar sto posto - naravno, krpu dobro iscedis.

Vlazna krpa ce ti zavrsiti posao, provereno, koristio sam ...

... ali pre par meseci sam poceo da upotrebljavam Omega Plasma&LCD Cleaning Kit
i pokazao se bolji od voda+krpa. Postoji sprej kao tecnost ili gel.
Uzeo sam gel (120ml, bolji je jer ne curi niz LCD panel, cena oko 250 din.).
Naprskas po panelu na par mesta i mikrofiber krpicom (koja ide u pakovanju lagano obrises monitor).
Iz prve skida sve, nema potrebe da pritiskas, samo blago prevuces preko LCD-a, a gel je antistatic
(sa vlaznom krpom nekad moras nekoliko puta da protrljas mesto sa flekom, i nikad nije 100% ociscen panel).

http://www.platinet.pl/?strona...,glowna,68,0,786,1,68,ant.html

[ Karlo Gavric @ 10.03.2007. 10:44 ] @
Zna li netko gdje bi se mogla naci ta tecnost/gel u Austriji (Bec), npr. u Conradu ili sl.???

THX
[ jmina_777 @ 31.03.2007. 17:53 ] @
hmm....neki lcd imaju kao foliju ili "plazmu" preko ekrana, pa se najbolje cisti suvom magicnom krpom i dobrim pritiskom.
[ StORM48 @ 31.03.2007. 22:13 ] @
Kakvu to "plazmu" imaju?

Ko Ti je rekao da se LCD čisti "dobrim pritiskom"? To je, inače, najbolji način da se famozni "mrtvi pikseli" pojave... pre ili kasnije. Znači, nikakav pritisak na displej TFT-a nije poželjan, nevezano za to da li je monitor uključen ili ne.

Pozdrav
[ sasa022 @ 31.03.2007. 23:35 ] @
Sa LCD-om morate leagano i nezno :)
Dovoljne su vlazne maramice i suva magicna krpa.
[ lancia88 @ 01.04.2007. 00:42 ] @
Pozdrav,

problem u ostavljanju ovakvih poruka je sto one takodje daju utisak o samom forumu i njegovoj ozbiljnosti....imaju neki LCD-ji sa navucenom plazmom preko...???!!!

Mozda malo edukacije pre negoli se iznesu ovakve stvari?