[ Vladica Savić @ 04.03.2007. 12:42 ] @
| Pozdrav ljudi, zanima me na koju foru moze da se napravi neki programcic koji bi mogao da vraca vec obrisane podatke sa kompa... ? Ja sam juce naisao na jedan kojim sam uspeo da vratim neke od podataka koje sam izbrisao iz kompa jos pre 4 godine, i program me odusevio... Neznam trenutno kako se zove, ali ako zelite postovacu i ime datog programa...  |
[ Vladica Savić @ 04.03.2007. 17:07 ] @
Pa ajd ljudi, nije valjda da niko nezna kako to funkcionise...

[ savkic @ 04.03.2007. 18:19 ] @
> Pozdrav ljudi, zanima me na koju foru moze da se napravi neki programcic koji bi mogao da vraca vec obrisane podatke sa kompa
Kada se napravi neki fajl, alocira se fizički prostor na disku potreban za njegov smeštaj a u FAT se upisuju podaci o tom fajlu. Kada se fajl obriše, brišu se informacije iz FATa i zauzeti fizički prostor na disku se označava kao slobodan. Dakle, i posle brisanja podaci ostaju na disku, sve dok neki drugi fajl ne dobije taj prostor i prepiše ih. Programi za spasavanje podataka analiziraju raw sadržaj diska, FAT i prostor za podatke. Verujem da ima na netu dosta resursa na tu temu.
[ morlic @ 04.03.2007. 23:21 ] @
Nije valjda da taj disk nisi formatirao 4god? Cak ni defragmentaciju? Da ga nisi popunjavao tako da budu "pregazeni" blokovi na kojima je bio? Pravo cudo, jos ako ti je sistemski...Da ne koristis slucajno Mekintos? ;)
[ Vladica Savić @ 05.03.2007. 12:15 ] @
Ma ranije (u to vreme) je to bila samo jedna particija, posle sam preinstalirao sistem, napravio jos dve particije i sad pre neki dan sam bio prinudjen da vracam neke druge podatke, ali sam slucajno naleteo i na one od pre par godina, sto me stvarno odusevilo...

Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.