[ Manve @ 04.03.2007. 18:49 ] @
Pre no sto sam postavio temu izvrsio sam pretragu ali nisam nasao nesto slicno ovome. Uzeo sa Telekomov Huawei modem i paket od 768, nas troje bismo sacinjavali jednu mrezu a delili bismo protok po 256, ili pola kada neko nije prikljucen. Za podelu protoka koristimo Net limiter, kabal iz splitera ide u modem, mrezni kabal iz modema u svic, iz svica tri kabla u svaki racunar. IP adrese su dodeljene na sledeci nacin 192.168.1.101,102,103 sukcesivno. Ne znam da li je potrebno navesti i dns, ako treba postavicu i to. Moj racunar je 101, u network connections imam samo ikonicu za LAN or high speed internet, medjutim komsija ima i ikonicu za internet na kojoj pise da je disconnected, a drugi ima ikonicu na kojoj je connected, trenutno nam torrenti rade odlicno, ali protok lose iako poiskljucujemo torrente kada samo pretrazujemo net, homepage na firefox-u se otvara i po pola minute a stranicama treba mnogo vise. Net limiter nece ni da cuje da ogranici protok kako treba, prijavljuje upload po 500kbit/s iako je maksimum 192Kbit/s, o igranu na net-u nema ni govora CS ima lag od 1000 do 2000 ili krene sa 30 pa pocne da divlja. Gusimo jedno drugo sa protokom, Telekom tvrdi da je do njih sve OK a mi lagano gubimo zivce. Ovo nisam ocekivao nadao sam se konacno normalnom net-u. Moje pitanje je da li neko zna kako konacno da podesimo mrezu da radi bez problema sa normalno razdeljenim protokom, sa stabilnim pretrazivanjem i kako da se svi vidimo u mrezi posto to sada ne mozemo. Sve je radilo OK do pre par dana iako smo i to jedva uspeli ne znam kako jer niti adrese niti sve ostalo nije bilo podeseno po pravilima, u medjuvremenu posto su nam kablovi isli kroz prozore izbusili smo rupe u zidovima i provukli kablove i vratili sve kako je i ranije bilo i onda su poceli problemi. Da li je bitan raspored kablova u svicu, tj. da li treba da 101 bude u prvom konektoru i tako redom, da li se home network povezuje kroz hub ili gateway? Molio bih da mi na ova pitanja date odgovor. |