[ pmiroslav @ 05.03.2007. 13:32 ] @
Trebam printati trebovnice od zadanog broja.
Npr. imama tablicu sa popisom materijala i količina i to bih trebao poslati na printer tako daa mi ispisuje na svakoj trebovnici broj počevši od zadanog povečan za 1

25000
25001
25002
25003 itd.
[ Getsbi @ 05.03.2007. 14:12 ] @
Mislim d bi trebao imati formu sa početnim i završnim brojem, kao i dugme na koje se pušta štampa. To dugme bi pokretalo proceduru sa VBA kodom i petljom koja radi dok se uslov ne zadovolji. Zakači primer sa nešto slogova pa da probam.
[ pmiroslav @ 06.03.2007. 06:27 ] @
Evo šaljem primjer
[ Getsbi @ 06.03.2007. 07:35 ] @
Pretpostavljam da ovo treba da radi od naloga do naloga ali ti u tabeli "Trebovnica" nemaš popunjeno to polje. Prepravio sam ti upit tako da je vezan za polje "Tekuci" na formi koje može da bude i nevidljivo. Dva polja "Odbr" i "Dobr" određuju opseg štampe. Ispod dugmeta "Stampaj" imaš kood sa petljom. Ne mogu da isprobam jer nema podataka za radni nalog u tabeli ili ja nisam razumeo tvoju ideju.

Izvini. Ako treba da radi od izdatnice do izdatnice i savki slog u tabeli je poseban dokument tada samo zameni "RadNlg" sa "BrIzdat".

[Ovu poruku je menjao Getsbi dana 06.03.2007. u 08:51 GMT+1]
[ Getsbi @ 06.03.2007. 10:56 ] @
Dakle ono moje prvo ne valja. To sam sad proverio kad sam došao do malo vremena. Pitanje je sledeće: Zašto je BrIzdat AutoNumber, a ima toliko rupa u redosledu? Da li mogu da ga promenim u Number i čemu služi tabela PitaIzdatnicu pošto nije u relaciji sa tabelom Trebovnica? Da li želiš da ti štampa od BrIzdat do BrIzdat koje ćeš ti da popuniš?
[ pmiroslav @ 06.03.2007. 10:59 ] @
Hvala na savjetu ali to mi baš ne radi najbolje. Polje RadNlg mi ovdje nije bitno več BrojIzdatnice
Probaj mi pomoči u slijedečem primjeru.

Trebalo bi da mi Append Query "Izdatnica" sa podacima iz tablice "ZbirnikKonacni" napuni tablicu "Trebovnica" i da u istoj tablici polje "BrojIzdatnice" napuni brojevima od zadanog broja i u svakom slijedečem slogu ga povača za 1
[ Getsbi @ 06.03.2007. 11:58 ] @
Ako je to u pitanju onda isprazni tabelu Trebovnica, promeni polje BrojIzdatnice u AutoNumber, snimi takvu strukturu prazne tabele i ponovo je napuni tvojim Append Query-iem. Kad otvoriš napunjenu tabelu sortiraj je Ascendig po polju Broj Izdatnice i snimi sortiranje. Nadam se da je to ono što si hteo. Tad bi mogao da primeniš onu ideju i kood za štampanje koju sam ti dao. Samo promeni naziv Reporta jer sam ja ostavio pogrešan. Inače AutoNumber ne može od zadanog broja, a za drugačije punjenje tabele trebao bi kood za punjenje koji bi se pokretao sa forme i u koji bi ti eventualno upisivao početni broj.
[ pmiroslav @ 06.03.2007. 12:05 ] @
Pa nije.
Imao sam Autonumber i problem je što nakon svakog pražnjenje i ponovnog punjenje tabele Autonumber krene od od nekog broja sa kojim je zadnji puta završio i ja taj broj ne mogu kontrolirati. A meni treba da krene od nekog točno određenog broja.
[ Getsbi @ 06.03.2007. 13:29 ] @
Onda ću probati večeras da napišem kood za punjenje, gde ćeš na formi da zadaješ broj od kojeg će se puniti polje BrojIzdatnice koje ćemo postaviti samo na Number.
[ Getsbi @ 06.03.2007. 19:51 ] @
Odradio sam ti u Form1 ono što si tražio.

Na tvoje postojeće dugme dodao sam kood koji odradi brisanje i appendovanje koje si ti postavio i nakon toga sam dodao da pretrči napunjenu tabelu Trebovnica i ažurira polje BrIzdatnice počevši od zadanog broja .

Na drugom dugmetu koje sam ja dodao radi kompletno punjenje iz kooda bez tvog Append Query-a i takođe puni polje BrIzdatnice počevši od zadanog broja. Uočićeš razliku u koodiranju i koristi šta ti više odgovara.

U Form2 napravio sam pozivanje izveštaja Trebovnica3. Čisto da vidiš da je ideja koju sam ti poslao ispravna. Proverio sam štampanje. Radi. Jedino bi trebalo da se Izveštaj napravi korektno. Ovaj moj je samo proba.

U izveštaju Trebovnica3 dodao sam ti parče kooda na događaj On No Data, da bi dobio poruku u slučaju da nema podataka.

Saveti:

Obrati pažnju kod pisanja VBA da ne držiš i DAO 3.6 i DAO 2.1 kao čekirane opcije u Tools/References, jer neće da radi dobro pogotovo ako prvo pročita DAO 2.1. Morao sam u tabelama da promenim slovo č u c. Trudi se bar kada su tabele u pitanju da ne koristiš naše znake jer to otežava komunikaciju, a olakšava pisanje kooda.

Kad šalješ bazu prvo uradi Compact And Repair pa je onda spakuj, biće mnogo manja. Meni ne smeta, imam brzu vezu ali sumnjam da je imaju baš svi.

Pozdrav.
[ pmiroslav @ 07.03.2007. 07:01 ] @
Pregledao sam i sve radi super.
Getsbi puno ti hvala na pomoći.