[ Error404 @ 06.03.2007. 10:49 ] @
Primetio sam radeci na jednom php sajtu da Google i ostali pretrazivaci imaju odredjena ogranicenja kada je u pitanju PHP sajt i ne prepoznaju sve linkove itd.... tako da na kraju Google ne prepoznaje sve moje stranice.
Da li postoji nesto specijalno sto bi trebalo da znam kada je u pitanju optimizacija PHP sajta sto se razlikuje od optimizacije HTML sajta i na sta bi trebalo da obratim paznju?
Hvala
[ bsaric @ 06.03.2007. 11:35 ] @
Ne postoji optimizacija za PHP stranice jer PHP se izvršava na serveru i server šalji obični HTML u browser korisnika. Stranica koju gledaš, a ima .php ekstenziju je isto kao html stranica koja ima .html ekstenziju.
[ inzenjer2005 @ 06.03.2007. 12:49 ] @
Naravno da postoji razlika izmedju optimizacije HTML i PHP sajtova, narocito sto se cesto u PHP sajtovima prenose promenljive GET metodom, a to onda otezava indeksiranje sajta odredjenim pretrazivacima, a cesto su PHP stranice generisane na osnovu nekog identifikacionog broja stranice koji se prenosi GET metodom, pa je zato dobro koristiti "RewriteEngine" u .htaccess fajlu ukoliko je to moguce na vasem serveru i bolje je u nazivima stranica koristiti reci koje opisuju koji je sadrzaj na stranici, a ne neke identifikacione brojeve, kao sto je to cesto slucaj kod PHP stranica koje se generisu na osnovu nekog identifikacionog broja.
[ VladaSu @ 09.05.2007. 07:38 ] @
To nema veze da li je stranica PHP ili HTML.
I sa HTML stranicom paremetre mozes da prenosis i POST i GET metodom!!!!!
Odnosno php ne prenosi parametre vec ih samo prima. Ove parametre mozes i bez php-a da uzmes sa javascript-om.
[ dzonileon @ 11.05.2007. 22:01 ] @
u sustini zgodno je da napravis "staticne" linkove

/some-keyword/other-keyword/

za to koristi url rewrite