[ zuz @ 06.03.2007. 14:47 ] @
Naime iako je ovo forum namjenjem digitalnim fotoaparatima, ja imam problem koji sam primjetio tek danas na mojoj digitalnoj videokameri kupljenoj lani i po ne baš maloj cijeni. Naime srodno ovom forumu za obje stvari su leće, objektivi ili kako vam već volja. Primjetio sam i činilo mi se da je to malo zrno prašine na objektivu , ali kada sam pokušao to očistiti neće da ode. Lično se ne sjećam da sam objektivom negdje nešto dirnuo, ali nakon slikanja u makromodu sa fotoaparatom čini mi se ipak da je to nekakvo mikroštećenje leće , prije nego zavučen komadić prašine pod leću. Postoji li mogućnost poliranja oštećenog mjesta ili mi ne gine zamjena objektiva. Napominjem da se ta mikrotačkika jedva i primjeti golim okom, a na snimku se ništa ne vidi. Svaki savjet je dobrodošao jer hoću da izludim. Kako samo pazim na te spravice, a ono ovakav peh. Ništa strašno, ali eto meni jest. Slika sa uvećanim problemom u prilogu.
[ Abdee @ 06.03.2007. 15:41 ] @
Ne verujem da se (bez posledica) moze polirati staklo sa svim tim premazima. Ako se ostecenje ne vidi na fotkama zaboravi na njega...
[ skorohaker @ 06.03.2007. 18:13 ] @
O kom se objektivu radi?
[ zuz @ 06.03.2007. 19:34 ] @
Radi se o objektivu DV kamere Canon MVX350i (Canon zoom lens 20X) koji nije promjenjiv kao na profi kamerama.
[ Zarko Silic @ 06.03.2007. 21:20 ] @
Ne moze se to ispolirati (kod nas) ali se objektiv moze zamenuti. Ako se na fotkama ne primeti, ostavi ga (radi uroka :-) )
[ BBS @ 06.03.2007. 23:27 ] @
Na ostecenom objektivu nema poliranja. Dakle paziti dok se neosteti a kad se osteti sledi zamena