[ ClocEr @ 06.03.2007. 18:39 ] @
Imam IBM laptop sa a/b/g adapterom. Kancelarija mi se nalazi na Terazijama i kada ukljucim wireless karticu, on nadje dve mreze: 1. default - otvorena mreza sa slobodnim pristupom 2. compex-wpe54g-sma-ath -takodje otvorena mreza sa slobodnim pristupom Postupak tece standardno. Prvo ceka na mrezu - "waiting for...", a onda kada pokusa da dodeli IP adresu, staje. Pretpostavljam da nije podesen DHCP server. Na kraju umesto "connected", napise "Limited or no connectivity". Ja onda uzmem i manuelno podesim IP adresu i gateway koju pokazuje da treba da bude i tada se veza "uspostavi", odnosno napise "connected". I naizgled je sve OK. Medjutim, ne otvara nijednu stranu, a broj primljenih paketa je 0. Dakle, nema nikakve konekcije. Ovo vazi za obe mreze. Ako odem u Hotel Moskvu, tamo mi nadje takodje 2 mreze: 1. HotelMoskva 2. compex-wpe54g-sma-ath Na Moskvu se konektuje momentalno i sve perfektno radi, bez ikakvih intervencija, sto znaci da je laptop funkcionalan u tom pogledu. E, sad, mene interesuje sledece: obzirom da sam sve zive oko sebe pitao znaju li cija je to mreza i niko nije znao odgovor, interesuje me zna li neko da me uputi na administratora doticnih mreza ili da me eventualno uputi u resenje problema. Hvala unapred |