[ Miloš Baić @ 06.03.2007. 22:05 ] @
Pozdrav,

zamolio bih vas da mi preporučite link (proveren) za download primera izrade desktop aplikacija u javi. Naravno od prostijih primera ka složenijim, npr. kreiranje glavne klase (frejma) te na njemu meni sa podmenijima, pa pozivanje druge klase preko tog menija, kreiranje editbox -ova, labela, dbgrida, etc.

BTW, koristim EditPlus, a ovih dana dobiću i Eclipse.

Hvala unapred.
[ knyazs @ 07.03.2007. 00:30 ] @
Obavezno nabavi Eclipse ali mu dodaj i visual editor (VE) koji se inace, kao i sam Eclipse, samo kopira bez instalacije.

Sajt koji je "mama" ti je www.java.sun.com na kojem imas svasta... Ovo ti je link za neke tutorijale:
http://java.sun.com/docs/books/tutorial/information/download.html

a tebi je potreban JAVA SWING TUTORIAL, tu imas html help pa pronadji HOW TO... i tamo imas objasnjene sve komponente JButton, JLabel, JPanel, ...

Puno srece, samo napred!
[ Miloš Baić @ 07.03.2007. 13:14 ] @
Hvala puno na odgovoru i na dobrim željama, javiću se uskoro, čim stigne eclipse (odavde).
Odakle da skinem Visual editor (VE) i da li će se uklopiti u verziju koju skidam?
[ knyazs @ 07.03.2007. 14:18 ] @
http://download.eclipse.org/to....1.0.1-200509071822/index.html

Na toj adresi imas 3 fajla (Eclipse build eclipse-SDK-3.1, EMF build 2.1.0, GEF Build 3.1 - s tim da VE kopiras poslednji) koje treba da skines i da ih prekopiras (overwrite) tamo gde ti je Eclipse kopiran i VE ce ti raditi. Kad hoces novu formu ides na New > Visual Class.

Pozz
[ Miloš Baić @ 07.03.2007. 15:57 ] @
OK, pošto nisam trenutno u mogućnosti skinuti te fajlove, za dan dva, da li taj dodatak VE omogućuje rad kao sa C#, Delphijem, etc.?
[ Cyberghost @ 07.03.2007. 18:37 ] @
> Uglavnom taj VE je ono sto ime kaze Vizuelni editor komponenti. Znaci
> izaberes iz spiska, prevuces na Formu i to je to, posle imas brdo
> podesavanja za element koji postavio na formu.
[ Miloš Baić @ 09.03.2007. 14:22 ] @
Pozdrav,

nisam uspeo skinuti EMF build 2.1.0. Da li može i bez toga?
[ Miloš Baić @ 10.03.2007. 18:32 ] @
Napokon sam kompletirao eclipse.
1) Eclipse build eclipse-SDK-3.1
2) EMF build 2.1.0
3) GEF Build 3.1
4) VE-SDK-1.0.2 (imam i VE-SDK-1.0M2, JEM-runtime-1.0.2)

Odradio sam, dobio opciju File - New Visual Class, ali greška:
Citat:
An internal error occurred during: "Create Remote VM for Visual Editor for Java".
...
Unable to create view: org.eclipse.swt.widgets.Tree

, odnosno, na Pallete nema ništa!?! Da li mi još nešto nedostaje?
[ knyazs @ 11.03.2007. 22:43 ] @
Moras stavljati redom:

1. Eclipse
2. EMF pa GEF ili obrnuto (nije bitan redosled), tek onda
3. VE

Jesi sve otpakovao u pravi folder? Plugini moraju da se otpakuju u plugine, features u features itd. Meni radi bez ikakvih problema, mora da si negde zeznuo.

Pozz
[ Miloš Baić @ 12.03.2007. 09:42 ] @
Odradio sam sve kako je rečeno, ali možda nešto tim plugin - ovima nije ok.
Dobiću još jednu verziju, pa ću probati.

Hvala vam.