[ svetlanalane @ 08.03.2007. 07:54 ] @
Daklem ovako,

Film regularno "skinut" sa neta, slika OK ali nema tona ni preko BS playera ni preko Windows Media Playera. Kad sam pokusala da ga pustim preko WMP dobijem sledece obavestenje:

Audio codec identified by the format tag 2000 is required to play this file.

O kom se ovde kodeku radi?
[ HoT_Steppa @ 08.03.2007. 10:30 ] @
Treba ti verovatno najnoviji divx codec ili xvid. Skini i jedan i drugi.
[ alex303 @ 08.03.2007. 12:02 ] @
Citat:
svetlanalane: Daklem ovako,

Film regularno "skinut" sa neta, slika OK ali nema tona ni preko BS playera ni preko Windows Media Playera. Kad sam pokusala da ga pustim preko WMP dobijem sledece obavestenje:

Audio codec identified by the format tag 2000 is required to play this file.

O kom se ovde kodeku radi?


Skini ovaj player http://www.kmplayer.com/down/kmp.exe Malo je veći. 12mb. Ali to je zato što poseduje sve interne kodeke tako da nema fajla koji ne može da pusti. Bez obzira da li imaš instalirane kodeke na kompu ili ne.
[ svetlanalane @ 08.03.2007. 14:31 ] @
Hot Stepa: Instalirala sam Xvid ali tona i dalje nema a slika u BS playeru "poludela" pa sam ga naravno deinstalirala. Da objasnim da nisam kod kuce i da racunar koji tenutno koristim nije moj, pa ne mogu mnogo ni da eksperimentisem.
Nakon toga sam instalirala FFdshow (koji u sebi ima i Divx i Xvid kodeke) ali tona i dalje nema.
alex303: Sve je OK nakon instalacije KMPlayera. Radi se (za sada) o filmovima Histoires extraordinaires (sa B. Bardot i Jane Fondom) i Volver (najnoviji Almodovarov).

Iako filmovi funkcionisu sa KMplayerom, mene i dalje zanima moze li se problem resiti tako da regularni playeri, na koje su vlasnici ovog kompa navikli, mogu da funkcionisu i kako?

Hvala na pomoci, nadam se da cemo ovaj problem ipak nekako resiti.
[ acaradio @ 08.03.2007. 15:16 ] @
To bi trebalo da podrzi ac3 codec. Probaj ovo - http://download.divxmovies.com/ac3filter_1_11.exe ili ovo - http://www.free-codecs.com/AC3_Filter_download.htm
[ svetlanalane @ 09.03.2007. 11:31 ] @
arcadio: Ok instalirala sam i ac3 filter i on je podrzao zvuk u BS playeru ali se film toliko usporio da slika uopste ne prati ton. Mislim da je neki problem i sa tim playerom jer se secam da sam ga deinstalirala sa mog racunara i tamo koristim Crystal player koji je prilicno dobar za pustanje divx formata a pusta cak i nesto sto ni jedan drugi ne moze.
Svima hvala na pomoci.
Ako bas budem zelela da gledam ove filmove koje BS ne prepoznaje po zvuku, koristicu KM Player koji je predlozio alex303.
Znam da mnogi kodeci prave zbrku pas sam uradila i system restore i vratila sve na pocetak.
Jos jednom hvala svima na pomoci,

Pozdrav
[ ELEKTROPIONIR @ 11.03.2007. 20:43 ] @
Instaliraj K-Lite mega codec pack poslednju verziju,on sadrzi 99% svih audio-video codec-a sto postoje i ne bi trebalo da imas ikakvih problema sa bilo kojim fajlom,pozdrav...