[ felix73 @ 08.03.2007. 13:13 ] @
Radi se o Internet Kvizu koji se sastoji od x pitanja i x ponudjenih odgovora. Pobednik bi bio ucesnik koji bi odgovorio na sva pitanja u najkracem vremenskom periodu, bez obzira ako ima vise njih koji su odgovorili na 10 pitanja ali za duzi vremenski period npr. (10 pitanja za 54 sekundi) a neki drugi ucesnik (10 pitanja za 58 sekundi), pobednik bi bio ucesnik koji je odgovorio na 10 pitanja ali za 54 sekundi. Nagrada bi bila u novcanom iznosu. Naplata za ucestvovanje u kvizu bilo bi putem SMS poruke npr (jedna igra, jedna SMS naplatna poruka). Kako u zakonu o igrama na srecu Ministarstva finansija Republike Srbije pise:

"Igrama na sreću, u smislu ovog zakona, smatraju se igre u kojima se učesnicima, uz neposrednu naplatu ili naplatu posrednim putem (preko obračuna dodatnih telefonskih impulsa i sl.), pruža mogućnost da ostvare dobitak u novcu, stvarima, uslugama ili pravima, pri čemu krajnji ishod igre ne zavisi samo od znanja ili veštine učesnika u igri, nego i od slučaja ili nekog neizvesnog događaja.
Kviz u kojem krajnji ishod zavisi od slučaja ili nekog neizvesnog događaja smatra se igrom na sreću u smislu ovog zakona.
Kviz u kojem krajnji ishod zavisi isključivo od znanja učesnika u igri na osnovu koga mu se pruža mogućnost da ostvari dobitak u novcu, stvarima, uslugama ili pravima, ne smatra se igrom na sreću."

Zna li neko da li ovakav Kviz spada u Kviz kao igra na srecu ili ne, posto krajnji ishod zavisi od brzine odgovora samog ucesnika. Da li "vreme" za koje ucesnik odgovori i time postaje potencijalni dobitnik, spada u slucaj i neizvesni dogadjaj ili u vestinu ucesnika.

Od Uprave igre na srecu nema odgovora vec duze vreme...