[ alicabektas @ 08.03.2007. 23:07 ] @
| Istalirao sam Windows Vistu i na c disku vidim da imam jos windows xp pod folderom windowsold.
sada me zanima da li je moguce napraviti bot meni kada se windows dize da izaberem hoculi windows xp ili windows vista
pozrdav |
[ vaske71 @ 08.03.2007. 23:11 ] @
Zar ti nije vista to sama odradila ???
[ alicabektas @ 08.03.2007. 23:12 ] @
ne nije mi odradila ne znam sada sta da radim
[ vaske71 @ 08.03.2007. 23:45 ] @
E sad mislim da ti je vista zeznula vindows xp , proveri dal mozes startovati XP ???
[ vaske71 @ 08.03.2007. 23:51 ] @
Cekaj nisam dobro procitao pa Vindows old ti i jeste starija verzija tj windows xp !!! Vista i treba da vidi XP !!!
[ ilDuceo @ 09.03.2007. 00:40 ] @
Pustio si Vistu da se instalira na istu particiju kao i XP, pa je on stari win, tj. XP koji je zatekao na particiji smestio u forder Windows.old (ili tako nesto)! Mislim da neces moci da podignes taj win vise, ali mozda gresim...
[ alicabektas @ 09.03.2007. 08:25 ] @
Da jesam na istu particiju sam snimio windows vistu, i xp jeste na folderu windowsold, da li mogu da napravim neki meni i da izaberem koji windows da dizem
[ Miroslav Jeftić @ 09.03.2007. 10:12 ] @
Da li si radio upgrade, tj. da li si instalaciju Viste pokrenuo iz XP-a?
[ zoran_dojkic @ 09.03.2007. 11:56 ] @
Kada instaliraš Vistu na C, gde je bio XP, ona sačuva sve fascikle sa te particije u C:\Windows.old. Odatle možeš da iskopiraš sve podatke iz starog Windowsa XP u Vistu, ili na drugu particiju. Kada to uradiš, treba da izbrišeš tu fasciklu, jer ti više nije potrebna. Na taj način je sprečeno gubljenje podataka nestručnom instalacijom novog operativnog sistema na mesto starog. Ako si hteo da imaš dual but sa starim XP-om i novom Vistom, trebalo je da Vistu instaliraš na drugu particiju. Windows Vista odbija instalaciju na particiju na kojoj nema oko 7,5 GB slobodnog prostora, upravo iz navedenog razloga, i ne nudi formatiranje u toku instalacije. Nadogradnja ne može da se primeni kao sa 98-ce na XP, jer je Vista pravljena iz početka, a ne kao nadogradnja na XP. Apgrejd je predvidjen za nadogradnju sa Home na Ultimate verziju same Viste.
[Ovu poruku je menjao zoran_dojkic dana 10.03.2007. u 18:08 GMT+1]
[ alicabektas @ 09.03.2007. 12:54 ] @
ali moguli ja nekako u autoexec.bat ili config neki upisati neki kod pa da izabiram windows.
[ S_tosha @ 09.03.2007. 13:01 ] @
Ako si radio upgrade sistema možda (ali samo možda) imaš u add remove programs Remove Vista (ili tako nešto), pa, eventualno, možeš da uninstaliraš Vistu i vratiš se XP-u (između ostalog windows.old može i tome da služi), pa onda ponovo da je instaliraš, ali na drugu pariciju sa dual boot opcijom.
A ono što pitaš se menja u boot.ini, ali za sad nemoj to da diraš.
[ Miroslav Jeftić @ 09.03.2007. 13:14 ] @
Ne možeš. Kao što je Zoran već objasnio, možeš da koristiš podatke starog Windows-a koji su sačuvani u tom folderu, ali nema više vraćanja na staro. Ako ti treba XP, moraćeš ponovo da ga instaliraš. Procedura koju je Siniša pomenuo je bila moguća kada se 98-ca nadograđivala na XP, ali ovde toga nema - tokom instalacije si sigurno mogao da vidiš ovu poruku:
Citat: “The partition you selected might contain files from a previous Windows installation. If it does, these files and folders will be moved to a folder named Windows.old. You will be able to access the information in Windows.old, but you will not be able to use your previous version of Windows.”
[ Deda_Mraz @ 18.03.2007. 19:19 ] @
Pozdravi se sa XP-om...
Sledeći put pamet u glavu i malo razmišljanja pre nego što instaliraš dva OS-a na jednu particiju.
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.
|