[ Pustinjak1979 @ 09.03.2007. 10:09 ] @
Zelim da se od kuce Remote Desktopom zakacim na Windows 2003 server na poslu. Kod kuce se na internet konektujem preko Dial-Up-a, a na poslu imamo ADSL bez staticke IP adrese. Server je zakacen direktno na ADSL router, nema firewalla i sl.

Trebalo bi moci, ali kako?
[ Shadowed @ 09.03.2007. 10:50 ] @
Bez staticke ili bez javne? Ako je javna ali nije staticna resenje ti je dinamicki dns. Ja koristim www.no-ip.com i zadovoljan sam. Ima i drugih.
[ Miroslav Jeftić @ 09.03.2007. 11:29 ] @
Uzgred, verovatno će ti modem biti "usko grlo" što se tiče udobnosti korišćenja RD-a (mada to nije tema ove teme ).
[ Pustinjak1979 @ 09.03.2007. 12:31 ] @
Adresa mi je dinamicka, a da li javna...hm, zateko si me. ADSL router ima IP adresu, valjda to znaci da imam i ja tj. ova masina kad izlazi trebala bi imati tu adresu. Kako god, malo i me zbunio.

Registrovo sam se na no-ip.com, sta sad?

Znam da ce modem biti usko grlo, ali smanjicu broj boja, rezoluciju i td...
[ Shadowed @ 09.03.2007. 13:35 ] @
Hm, nije javna. Da bi to radilo moras da ukljucis port forwarding na router-u tako da prosledjuje port 3389.
U tom slucaju mislim da neces moci da koristis No-ip ali nisam siguran. Potrebno je da instaliras njihov program na server i odaberes domen koji hoces i onda taj program update-uje automatski dns za taj domen. Sa klijentskog kompa pristupas preko domena tako da ce uvek naci pravi IP.
Ali, ne znam kako ce se ponasati u ovom slucaju kada je javni IP na ruteru (ako je i taj na ruteru javni).
[ Milos Stojanovic @ 09.03.2007. 14:59 ] @
Ako je IP adresa na routeru javna (a trebalo bi da jeste ako je u pitanju ADSL), onda bi to sve trebalo lepo da radi, baš kao što je Shadowed opisao.

Na osnovu no-ip zapisa će hostname da se resolvuje u odgovarajuću javnu adresu routera, a na osnovu porta će router to dalje da forwarduje na lokalnu mašinu u LANu. Vrlo je bitno da na routeru podesiš da osvežava tvoj no-ip nalog svaki put kada se IP adresa promeni.

Ako IP adresa na routeru nije javna, onda je rešenje postavljanje neke VPN mreže, recimo Hamachi
[ Colldor @ 09.03.2007. 22:38 ] @
Ili pokusaj da setujes remote desktop preko IE-a :) Resenje nije bas "najbrza" varijanta al radi posao (u nekim slucajima).
http://www.microsoft.com/windo...g/expert/northrup_03may16.mspx
[ Pustinjak1979 @ 12.03.2007. 07:18 ] @
Pokusacu i jedno i drugo, od viska glava ne boli, pa cu vam javiti.

Hvala vam. ;)
[ Pustinjak1979 @ 16.05.2007. 09:41 ] @
Nisam uspio, ali sam reinstalirao os i sve cu ponovo da postavim i da pokusam.

Javim vam u svakom slucaju.