[ kovač @ 09.03.2007. 18:42 ] @

Zamenio sam grafičku karticu Eagle MX 440 SE grafičkom karticom MSI 6600 GT. Posle instalacije te kartice, prilikom učitavanja Mandrive 2006, u prozoru ''Welcome to lokalhost'' mogu da ''ukucam'' samo ćirilična slova. Userneme i password su prethodno definisani engleskom latinicom. Stoga ne mogu da se prijavim.
OK, problem bih mogao da rešim reinstalacijom operativnog sistema.
Postoji li manje nasilan način. Postoji li mogućnost da pomoću same tastature u ovoj fazi učitavanja izmenim njenu mapu (kao u Windows-u: alt-shift)?
Hvala!
[ BBS @ 10.03.2007. 06:15 ] @
Jesi li probao u njenom kontrolnom centru da resis problem npr stavljanjem hr ili ba ili usa kao default pri butovanju?
[ kovač @ 10.03.2007. 08:13 ] @
Za BBS (Be Back Soon):

Nemam dovoljno iskustva sa Linux-om.
Kako to da učinim?
Malo preciznije, molim te!
[ BBS @ 10.03.2007. 11:22 ] @
Nemam Mandrivu predsobom ali otprilike K meni pa odaberes kontrol centar zatim ce ti mandriva traziti da uneses sifru i naces se u njenom kontrolnom centru gde mozes da podesis i predefinisani jezik i umesto srpskog odaberes tzv. hrvatski, bosanski ili pak engleski. Inace ovaj kontrolni centar je odlican skup alata kojim mozes da prilagodis sistem svojim potrebama, instaliras dodatne programe i sl.
Sve ovo radis u grafickom okruzenju tako da verujem da ces se snaci (uz malo eksperimentisanja). I nemoj preinstalaciju jer to ostavi ako nista drugo nepomogne
[ kovač @ 20.03.2007. 20:38 ] @

Hm!

Ne mogu da pristupim kontrolnom centru, jer ne mogu da se ''ulogujem'', jer operativni sistem ucitava default mapu tastature SR (cirilica), a user name i password su definisani latinicom.

Mogu li da pristupim kontrolnom centru pre (sa komandne linije)ili prilikom butovanja.
Ili pomocu instalacionog diska?
Kako se to tacno radi (korak po korak)?
Rekoh da mi je iskustvo sa Lunuksom veoma oskudno.